Mai mult de 7 milioane de americani sunt acum vegetarieni și tot mai mult se convertesc în fiecare an. Numărul de vegani din S.U.A. a crescut cu 600% între 2014 și 2017.Și, deși este adevărat că dietele predominant pe bază de plante au numeroase beneficii, ele pot provoca, de asemenea, mai multe probleme de sănătate subapreciate.                                Motivul? Cei care evită produsele alimentare de origine animală nu primesc suficient B-12, vitamina necesară în produsele animale, care ajută la formarea celulelor roșii din sânge, la repararea ADN-ului și la protejarea creierului.                                                                            Dar ar putea fi periculos. Dacă nu consuma alimente din carne,  ouă și lactate, sau un supliment alimentar, americanii trebuie să se asigure că primesc suficient acest micronutrient esențial, dar foarte mic.

Cei mai mulți vegani, cei care nu mănâncă produse de origine animală și vegetarienii, care nu mănâncă carne roșie, fructe de mare sau păsări de curte, nu primesc B-12. Un studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică a constatat că nouă din zece vegani aveau niveluri sub-normale de B-12. Vegetarienii se bucură mult mai bine datorită laptelui și ouălor, dar se află și pe scurt – mai mult de două din trei sunt sub normal în B-12. Si aproximativ 55 la suta din copiii pe o dieta vegetariana au niveluri B-12 inadecvate, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Est.                        Un om de știință , știe că o deficiență de B 12 poate avea repercusiuni grave și uneori devastatoare asupra sănătății. Simptomele încep încet, cu indicatori precum oboseala, iritabilitatea și alte modificări ale dispoziției, pierderea memoriei și pielea palidă. Dar aceste simptome pot escalada la probleme mai grave, cum ar fi pierderea vederii și chiar psihoza, dezechilibrul și paralizia. Deficiența B-12 este, de asemenea, cunoscută pentru a crește riscul de a dezvolta depresie, demență, boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și chiar cancer.

Bebelușii care nu primesc suficient B-12 în pântece prezintă riscul apariției de defecte periculoase – într-adevăr, mamele care așteaptă cu deficiență de B-12 au de până la cinci ori mai multe șanse de a avea un copil cu un defect de naștere potențial invalidant sau fatal, dintre care multe implică creierul sau măduva spinării. Un studiu realizat chiar de la Școala de Sănătate Publică de la Harvard arată că copiii femeilor care au primit suplimente B-12 în timpul sarcinii și în săptămânile imediat după naștere au un scor mai mare la testele expresive la 2½ ani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here