Un nou studiu explică de ce consumul mai multor mese de casă ar putea fi mai bun pentru sănătatea oamenilor.
Substanțele per- și polifluoroalchilice (PFAS) sunt un grup de substanțe chimice create de oameni. Se găsesc în alimente ambalate, produse de uz casnic, aparate de bucătărie și apă contaminată, printre alte surse.

Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului din SUA (EPA), cercetările au descoperit legături între PFAS și probleme de reproducere și dezvoltare, boli hepatice și renale, efecte adverse asupra sistemului imunitar și efecte cancerigene la rozătoare.

PFAS nu se descompun și, prin urmare, se acumulează cu timpul. În majoritatea studiilor, o concluzie comună a fost că nivelurile de PFAS au legături cu colesterolul ridicat la om.

Acum, noile cercetări din revista „Health Health Perspectives” se adaugă la aceste constatări anterioare, care sugerează că persoanele care mănâncă mai des au mai multe șanse să aibă niveluri mai mari de PFAS în sângele lor.

Rezultatele se încadrează în cercetările recente care au considerat că PFAS este foarte comun în ambalajele de fast-food. Cercetătorii de la Silent Spring Institute din Newton, MA, au efectuat atât acest studiu anterior, cât și unul nou.

Pentru noul studiu, oamenii de știință au analizat datele din Studiul Național de Examinare a Sănătății și Nutriției (NHANES) – un program de cercetare conceput de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) pentru a urmări „starea de sănătate și nutriție a adulților și a copiilor din Statele Unite. statele.“

Cercetătorii Institutului de Primăvară Silentă au obținut informații despre 10.106 de participanți ai NHANES, care au oferit informații detaliate despre dietele și modelele lor alimentare. Mai exact, participanții s-au auto-raportat asupra alimentelor consumate în ultimele 24 de ore, 7 zile, 30 de zile și 12 luni.

Oamenii de știință au luat, de asemenea, probe de sânge de la acești indivizi și au analizat acestea pentru urmele de PFAS.

În general, cercetătorii au descoperit o corelație între a mânca acasă și a avea niveluri mai mici de PFAS în sânge. Nouăzeci la sută din mesele gătite acasă conțineau ingrediente din magazinul alimentar.

În schimb, cei care mâncau mai des la restaurante și consumau alimente rapide aveau mai multe PFAS în sângele lor.

Rezultatele, potrivit cercetătorilor, sugerează că mâncarea din restaurante și locuri de fast-food conține niveluri mai mari de PFAS din cauza contactului cu ambalajele alimentare care conțin PFAS.

Mai mult, studiul a mai constatat că persoanele care mâncau în mod regulat floricele la microunde aveau, de asemenea, un nivel mai ridicat de PFAS. Această constatare a fost de acord cu studiile anterioare.

Punctele forte și limitele studiului
Coautorul studiului, Laurel Schaider, Ph.D., care este chimist de mediu la Silent Spring, comentează punctele forte ale cercetării, spunând: „Acesta este primul studiu care observă o legătură între diferite surse de alimente și expuneri la PFAS în populația SUA “.

„Rezultatele noastre sugerează migrarea substanțelor chimice PFAS din ambalajele alimentare în alimente poate fi o sursă importantă de expunere la aceste substanțe chimice”, continuă ea.

Cu toate acestea, cercetătorii recunosc, de asemenea, că faptul că au colectat doar informații despre PFAS cu lanț lung – deoarece acestea au fost cele mai frecvente substanțe pe care le-au găsit – îi limitează rezultatele.

Recent, producătorii din S.U.A. au înlocuit PFAS cu lanț lung cu versiuni mai noi și se presupune că sunt mai puțin dăunătoare, din cauza preocupărilor crescânde asupra sănătății.

Dar, în timp ce producătorii au făcut aceste modificări în ultimii ani, studiul de față a colectat doar date din 2003 până în 2014.

Cu toate acestea, mulți experți avertizează că noile soiuri PFA sunt la fel de nocive ca și cele mai vechi, iar studiul co-autor Kathryn Rodgers, un om de știință al Silent Spring, subliniază răul suplimentar pe care BPA și ftalații îl pot provoca.

Aceste ultime substanțe se pot prezenta și în ambalajele alimentare, iar cercetările au sugerat să perturbe funcția normală hormonală și endocrină.

„Concluzia generală aici este ca cu cât contactul dvs. alimentar este mai redus cu ambalajele alimentare, cu atât expunerea la PFAS și alte substanțe chimice dăunătoare este mai mică.”

Kathryn Rodgers
“Aceste ultime descoperiri vor ajuta consumatorii să evite aceste expuneri și să stimuleze producătorii să dezvolte materiale de ambalare mai sigure pentru alimente.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here