Cât de multa sare iti afeceaza inima?
Prea multă sare face rău sanatatii dvs., în special pentru că este asociata cu un risc crescut de probleme cardiace – dar cât de mult este prea mult? Un nou studiu sugerează că este posibil să nu ne temem atât de mult de cât de sărata ne place mâncarea noastră.
Un nou studiu internațional sugerează că este posibil să dorim să regândim cât de multă sare este de fapt dăunătoare.
Sare de masă, pe care o folosim în mod obișnuit pentru a ne prepara alimentele, conține sodiu.Sodiul, adesea ingerat în cantități mari, poate duce la o serie de probleme cardiovasculare, inclusiv hipertensiunea arterială.                                              Organizația Mondială a Sănătății (OMS) declară că o persoană nu ar trebui să consume mai mult de 2 grame de sodiu pe zi, ceea ce reprezintă aproximativ 5 grame de sare pe zi.American Heart Association (AHA) recomanda nu mai mult de 2,5 grame de sodiu pe zi, deși acestea afirmă că aportul ideal nu este mai mare de 1,5 grame pe zi pentru un adult.  Cu toate acestea, cercetătorii dintr-o serie de instituții internaționale – inclusiv Universitatea McMaster și Hamilton Health Sciences, atât în ​​Hamilton, Canada, cât și instituții din alte 21 de țări – sugerează că aceste limite sunt inutil de scăzute.     Cercetatorul Andrew Mente si colegii sai au realizat un studiu de 94.000 de persoane in varsta de 35-70 de ani, cu scopul de a stabili cat de mult sodiu este intr-adevar prea mult pentru sanatatea inimii.                                                                                                 “[OMS recomandă] consumul de mai puțin de 2 grame de sodiu – o linguriță de sare – pe zi ca măsură preventivă împotriva bolilor cardiovasculare”, spune Mente.                               El adauga, totusi, ca exista putine dovezi in ceea ce priveste imbunatatirea rezultatelor in domeniul sanatatii pe care indivizii le-au atins vreodata la un nivel atat de scazut.             Noul studiu, ale cărui rezultate sunt acum prezentate în The Lancet, sugerează acum că suntem mai atenți la consumul de sare fără să ne temem că va dăuna sănătății noastre cardiovasculare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here