Beneficiile potențiale ale consumului unei diete pe bază de plante s-au extins din nou. O lucrare nouă concluzionează că, pentru persoanele cu diabet zaharat, tăierea produselor animale îmbunătățește controlul glucozei și bunăstarea, în plus față de creșterea pierderii în greutate.
O nouă analiză găsește mai multe avantaje ale unei diete pe bază de plante. Cel mai recent studiu pentru a examina efectele unui consum redus de carne a avut în vedere impactul asupra persoanelor cu diabet zaharat.
În mod specific, oamenii de știință au vrut să înțeleagă dacă reducerea consumului de alimente pe bază de animale ar putea contribui la îmbunătățirea controlului asupra glicemiei și a bunăstării psihologice generale. Pentru a investiga acest lucru, au reanalizat și combinat datele din studiile existente. Diabetul nu are nevoie de introducere. În Statele Unite, aceasta afectează aproximativ 9,4% din populație, cu aproape 15% dintre adulți în unele state care au un diagnostic diabet. Este posibil să se modereze impactul negativ al diabetului de tip 2 asupra modificărilor de medicație și stil de viață, dar, fără un control adecvat, pot exista consecințe grave. De exemplu, diabetul crește riscul de boli cardiovasculare, nefropatie (afectarea rinichilor) și pierderea vederii.
În afară de impactul fizic al diabetului, acesta poate avea și efecte psihologice substanțiale. Persoanele cu diabet zaharat de multe ori raportează niveluri mai scăzute de bunăstare psihologică. Riscul depresiei la persoanele cu diabet zaharat tip 2 este aproape de două ori mai mare decât cel al populației generale. Aspectele psihologice ale diabetului pot crea o spirală negativă, deoarece depresia face mai dificil pentru oameni să manance sanatos și să urmeze rutinele de medicație.
Având în vedere aceste constatări, autorii s-au adâncit în cercetarea existentă care a analizat modul în care dieta influențează bunăstarea psihologică a acestor indivizi.
0 Comments