Consumul unei alimentații sănătoase bogate în legume, pește, ouă și păsări de curte este legată de un risc mai scăzut de scleroză multiplă, o afecțiune pe termen lung care afectează creierul, măduva spinării și nervul optic .

Cum poate o dieta sanatoasa sa scada riscul de SM?
Aceasta a fost concluzia la care au ajuns cercetătorii din Australia, după ce au studiat legăturile dintre  regimul alimentar și a sistemului nervos central (CNS), care este adesea prima etapă a sclerozei multiple (MS).Condiția apare atunci când există o pierdere sau o deteriorare a izolației grase din jurul fibrelor nervoase care transmit semnale către și din celulele creierului.

Cercetatorii au analizat date despre aproape 700 de persoane din Australia. Ei își raportează constatările într-o lucrare publicată acum în Jurnalul de scleroză multiplă.   “Există o serie de factori de risc cunoscuți de risc pentru SM,” explică autorul studiului principal, Dr. Lucinda J. Black, de la Școala de Sănătate Publică de la Universitatea Curtin din Perth, Australia.Ea dă exemple cum ar fi nivele scăzute de vitamina D,persoanele care au avut febră glandulară, expunerea insuficientă la lumina soarelui și fumatul.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here