Noi cercetări arată că o dietă bogată în acizi grași omega-3 încetinește creșterea și răspândirea celulelor cancerului de sân la șoarecii de sex feminin. Dieta îmbogățită cu omega-3 a îmbunătățit, de asemenea, supraviețuirea rozătoarelor.
Peștii pe bază de grăsimi, cum ar fi somonul, sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3.
Un corp amplu de cercetări salută beneficiile unei diete bogate în acizi grași omega-3. Aceste grasimi sanatoase se gasesc in peste, fructe de mare, nuci și semințe, precum și în uleiul de pește, uleiuri vegetale, și unele alimente fortificate.
Cercetările în curs de desfășurare au explorat legătura dintre omega-3 și cancer. Studiile observaționale au legătură cu dietele bogate în acizi grași omega-3 marini cu un risc mai scăzut de cancer mamar. Unele studii moleculare au sugerat faptul că omega-3-urile pot opri cancerul prin activarea organismelor naturale de combatere a durerii.Acum, experimentele la șoareci adaugă dovezilor care arată că omega-3-urile dietetice pot avea proprietăți de combatere a cancerului. Acizii grași, cei găsiti cum ar fi în uleiul de pește, s-au dovedit a putea preveni cresterea si raspandirea celulelor canceroase, sugerează o nouă lucrare publicată în Jurnalul de Biologie si Gland mamară neoplazia. Saraswoti Khadge, un fost cercetator de doctorat in laboratorul lui James Talmadge, profesor de patologie si microbiologie la Universitatea din Nebraska Medical Center din Omaha, a condus noua cercetare.
0 Comments