Îndulcitorii artificiali pot întrerupe echilibrul delicat al bacteriilor din intestin.Îndulcitorii din băuturi, cum ar fi sucul și suplimentele de sport, pot fi toxice pentru microbiome.                Experții spun că sunt necesare mai multe cercetări, dar sunt interesați de constatările care indică faptul că îndulcitorii artificiali pot dăuna bacteriilor intestinale.
Pâinea, iaurtul, sucul de fructe și multe alte alimente aparent sănătoase pot conține uneori îndulcitori artificiali.Și, deși nu pot avea calorii de zahăr, pot prezenta și alte riscuri pentru sănătate.

Cercetările au legat cancerul, diabetul de tip 2 și alte probleme de sănătate la îndulcitori. Noi cercetări găsesc mai multe dovezi că îndulcitorii ar putea ucide unele dintre bacteriile care trăiesc în intestinele noastre și ne mențin sănătoasi.Daunele cauzate de microbiomul dumneavoastră, constată, ar putea duce la intoleranță la glucoză și tulburări ale intestinului, cum ar fi boala Crohn.                                                         Cel mai recent studiu, publicat luna trecută, provine de la cercetători din Israel și Singapore.Ei au testat cum tulpini de bacterii E. coli trăiesc în intestinele noastre atunci când sunt expuse la diferite concentrații de îndulcitori artificiali.                                        Cercetatorii au folosit versiuni de E. coli care au fost modificate genetic pentru a se aprinde in diferite moduri atunci cand au detectat toxine. Ei i-au expus la 6 îndulcitori și 10 suplimente sportive care conțin acești îndulcitori.Fiecare îndulcitor a deteriorat bacteriile în moduri diferite, au spus cercetătorii. Dar toți au provocat daune.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here