Ceaiul Oolong denumit dupa numele “creatorului sau” , este un ceai chinezesc cu caracteristici unice si distincte, produs in special in Fujian si Guangdong, precum si in Taiwan.                                                                                                                       In arborele genealogic de ceaiuri chinezesti , ceaiul Oolong , care este semi – fermentat , se pozitioneaza intre Ceaiul Verde nefermentat si Ceaiul Negru fermentat ( numit ceai negru in Occident, dar cunoscut sub numele de ceai rosu in China ) . Plaja de fermentare variază de la 8 % la 70 % . Oolong este uneori scris ca Wulong , dar sensul este acelasi : Oo ( Wu ) inseamnă negru si lung inseamnă Dragon . Ceaiul oolong este , de asemenea, cunoscut in China ca ” Qing Cha ” .
Noi cercetări constată că ceaiul oolong poate deteriora celulele cancerului de sân și că persoanele care consumă cantități mari de ceai au un risc mai scăzut de a dezvolta cancer de sân.

Ceaiul Oolong poate avea proprietăți secrete de combatere a cancerului, arată un nou studiu.
În ciuda progreselor recente în ceea ce privește procedurile și tratamentul de screening, cancerul mamar rămâne atât cea mai comună formă a acestei boli, cât și cea de-a doua cauză principală de deces prin cancer în rândul femeilor.

Conform estimărilor Societății Americane de Cancer, mai mult de 250.000 de femei din Statele Unite au dezvoltat cancer de sân în 2017, iar mai mult de 40.000 au murit ca rezultat.

În acest context, cercetătorii încă au nevoie de strategii mai eficiente de prevenire și tratament. Mai mult, având în vedere efectele secundare ale chimioterapiei, nevoia de alternative nontoxice este, de asemenea, în cercetare.

Având în vedere aceste scopuri, oamenii de știință au investigat beneficiile ceaiului verde pentru cancerul de sân și au descoperit că anumiți compuși au efecte anti-cancerigene.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here