Un nou studiu subliniază importanța sănătății intestinului de a mânca o mulțime de legume, cum ar fi varza, broccoli și kale.
selecție de verde
Alimentația brassicas, cum ar fi collards, kale, și broccoli poate proteja împotriva cancerului de colon.
Cercetătorii de la Institutul Francis Crick din Londra, Regatul Unit, au constatat că menținerea șoarecilor pe o dietă bogată într-un compus cunoscut ca indol-3-carbinol (I3C) – care provine de la astfel de legume – a împiedicat intestinele animalelor să devină inflamate și în curs de dezvoltare de cancer de colon.                                                           Ei raportează studiul într-o lucrare publicată acum în jurnalul Immunity.                             “Văzând efectul profund”, spune autorul principal al studiului, Dr. Brigitta Stockinger, lider de grup la Institutul Francis Crick, “dieta asupra inflamației intestinului și a cancerului de colon a fost foarte izbitoare”.

Sistemul nostru digestiv produce I3C atunci când consumăm legume dintr-un “grup mare și divers” de plante cunoscute sub numele de brassicas.Brassicas includ, dar nu se limitează la: broccoli, varză, collarduri, varză de Bruxelles, conopidă, kale, kahrrabi, swede, turnip, bok choi și mizuna.

Cancerul de colon în mod obișnuit începe ca o creștere, sau polip, în mucoasa colonului sau a intestinului gros. Poate dura mai mulți ani pentru ca cancerul să se dezvolte dintr-un polip și nu toți polipii devin canceroși.                                                                    Cancerul colonului sau al rectului este al treilea cel mai frecvent diagnosticat atât la femei, cât și la bărbați din Statele Unite, fără a lua în calcul cancerul de piele.                             Societatea Americana de Cancer (ACS) estimeaza ca in 2018 vor fi 97.220 de cazuri noi de cancer de colon diagnosticat in SUA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here