Oua de pui sunt deja importante in cercetarea clinica si productie – specialistii folosesc in prezent pentru a face vaccinuri. Cercetările noi iau în prezent potențialul ouălor, sugerând o utilizare nouă pentru acestea, ca depozite în care să crească proteinele umane specializate.

În viitorul apropiat, femelele pot începe să pună mai multe ouă pentru știință.
Ouăle de pui au fost întotdeauna o bază culinară în întreaga lume și sunt o sursă excelentă de vitamine, acizi grași și proteine.

Aceasta, totuși, nu este singura lor utilizare. În prezent, oamenii de știință folosesc acest tip de ouă pentru a produce vaccinuri împotriva gripei.                                                Cercetările noi au căutat modalități de creștere a citokinelor umane în ouăle de pui.

Citokinele sunt semnale de proteine, multe dintre ele influențând comportamentul celulelor imune, ca parte a răspunsului imun al organismului.

Medicii prescriu citokine, sub formă de medicament, pentru tratarea unor afecțiuni cum ar fi scleroza multiplă, hepatita C și chiar unele forme de cancer.

Anul trecut, un studiu realizat de cercetatorii de la Institutul National de Stiinte si Tehnologie Industriala Avansata din Osaka, Japonia, a analizat modalitatile de producere a interferonului beta uman – o citokina folosita in tratamentul sclerozei multiple – in oua de pui.

Acum, o echipa de oameni de stiinta de la Universitatea din Edinburgh din Marea Britanie sugereaza ca putem creste si alte citokine – interferon alfa 2a (IFNalpha2a) si doua tipuri de proteine ​​de factor de stimulare a coloniilor de fuziune (CSF1) – in oua de pui.

Această metodă de creștere a proteinelor umane – care poate trata hepatita și cancerul – ar putea fi mai ușoară și mai rentabilă decât abordările existente, spun cercetătorii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here