Ce să mâncați și ce să evitați pentru a vă ajuta să  creșteți imunitatea in COVID_19 


0

O dietă sănătoasă nu va preveni coronavirusul, dar vă poate ajuta să vă consolidați sistemul imunitar.
Deoarece coronavirusul extrem de contagios continuă să-și desfășoare cursul, întrebarea din mintea tuturor este cum să rămână fără infecții. Există elementele de bază ale centrelor pentru controlul bolilor, dar mâncarea buna face și ea diferența. O dietă sănătoasă nu va preveni coronavirusul, dar vă poate ajuta să vă consolidați sistemul imunitar și o dietă mai puțin sănătoasă o poate submina.

Alimentarea sistemului imunitar
Sistemul dumneavoastră imunitar este ca o armată cu arme foarte sofisticate sub formă de celule și alți compuși. Pentru ca această armată să funcționeze optim, are nevoie de un flux constant de livrări, pe care le obțineți prin dieta dvs.

Cea mai bună dietă pentru sistemul dumneavoastră imunitar este o dietă minim procesată, în cea mai mare parte bazată pe plante – una care reprezintă aproximativ 75% din alimentele vegetale. Rețineți că este mai bine să luați nutrienții de care aveți nevoie din farfurie, mai degrabă decât dintr o sticlă cu pastile, deși suplimentele selectate pot fi utile în unele cazuri, cum ar fi pentru a vă asigura că veți obține cantitatea necesară de vitamina D, un nutrient care este găsit doar într-un număr limitat de alimente.

Concentrați-vă pe fructe și legume
Diverse elemente de construcție pentru utilajele sistemului imunitar provin din fructe și legume. Unele dintre elementele nutritive esențiale de consolidare a imunității din aceste alimente includ vitamina C, beta-caroten (precursorul vitaminei A) și anumite vitamine B, cum ar fi folatul. Multe fructe și legume furnizează, de asemenea, polifenoli, antioxidanți care se descompun în alimente și contribuie la bacteriile intestinale sănătoase. Acești compuși, care se găsesc și în alte alimente vegetale (cum ar fi uleiul de măsline extravirgin, cerealele integrale, legumele, ceaiul și cafeaua) vă ajută bacteriile benefice să înflorească. De asemenea, vă ajută să vă optimizați mediul intestinal, care se află până la 80% din celulele voastre imune.

Se acordă prioritate cerealelor integrale
Cerealele integrale (inclusiv ovăzul, quinoa, orezul brun și grâul integral) își fac partea furnizând nutrienți precum folatul, magneziul, seleniul și fierul. Un studiu publicat în BMJ Gut sugerează că cerealele integrale pot ajuta la reglarea inflamației, ceea ce contribuie la stoparea unor multitudini de boli, inclusiv diabetul de tip 2. Același studiu a arătat că consumul de cereale integrale în locul cerealelor rafinate a dus la pierderea în greutate în rândul persoanelor supraponderale. Autorii au sugerat că acest schimb poate fi o strategie utilă pentru atingerea unei greutăți mai sănătoase. Deoarece știm că COVID-19 produce boli mai grave în rândul celor cu diabet zaharat de tip 2 și a celor care sunt sever obezi (cu un IMC peste 40 de ani), schimbul de paste rafinate, pâine, biscuiti, cereale și orez pentru o versiune integrală de cereale este un lucru ușor  și inteligen.

Mănâncă grăsimi mai sănătoase

Toate tipurile de nuci și semințe (plus unturile lor), avocado și măsline (și uleiurile lor) și peștele gras (cum ar fi somonul și sardinele) ajută la reglarea procesului inflamator al corpului tău. În funcție de alimentul specific, acesta poate furniza, de asemenea, nutrienți cheie (cum ar fi seleniu, vitamina E, zinc, fier sau magneziu) care sunt implicați în funcționarea optimă a celulelor imune.


Like it? Share with your friends!

0
News & Events

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *