Alimentele alergice sunt o problemă larg răspândită. Cu toate acestea, în timp ce mulți adulți din Statele Unite sunt convinși că anumite produse alimentare îi vor determina să aibă o reacție alergică, un nou studiu arată că temerile lor sunt probabil nefondate.

Alimentele alergice sunt comune, dar nu sunt la fel de răspândite ca oamenii să creadă.
Conform studiilor recente, prevalența alergiilor alimentare a crescut.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) numește opt alimente alergice comune recunoscute prin lege: lapte, ouă, pește, crustacee, nuci de copac (care includ nucile), arahide, grâu și soia.

FDA a estimat că aceste alimente și derivatele acestora sunt responsabile pentru aproximativ 90% din toate reacțiile alergice.

Acestea pot varia de la simptome incomode – deși nu de obicei periculoase – cum ar fi mâncărimea pielii și diareea, la o reacție potențial periculoasă pentru viață numită anafilaxie.

În anafilaxie, corpul uman reacționează excesiv la substanțe alergene. Cauzează simptome extreme în diferite părți ale corpului, toate în același timp. O persoană care suferă de anafilaxie necesită întotdeauna asistență medicală imediată.

Cu toate acestea, deși milioane de oameni trăiesc cu alergii alimentare, mulți dintre ei cred că au o alergie mai eronată. În realitate, este puțin probabil ca acești oameni să fie răniți.

Aceasta este concluzia unui studiu recent realizat de cercetători de la Ann & Robert H. Lurie, Spitalul de Copii din Chicago și Universitatea Northwestern din Evanston, ambele din Illinois.

Constatarile, care apar in revista JAMA Network Open, sugereaza ca aproape 1 din 5 adulti din Statele Unite cred ca au o alergie alimentara, in timp ce doar aproximativ 1 din 10 fac.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here