Rosiile sunt o sursă de antioxidanți uriasa. Un fruct preferat , roșiile pot fi o modalitate foarte bună de a lupta împotriva radicalilor liberi și a inflamației în organism. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de beneficii pentru sănătate, nu toate roșiile sunt create egale.
Potrivit noilor cercetări, fiecare culoare a roșiilor se corelează de fapt cu nivelurile ridicate ale unui antioxidant specific, ceea ce are ca rezultat propriile sale beneficii distincte. Oamenii de știință din cadrul Societății Americane pentru Științe Horticole au descoperit aceste diferențe distincte prin descompunerea genomului diferitelor nuanțe de roșii și au descoperit că fiecare dintre acestea are proprietăți unice de stimulare a sănătății.
În primul rând, să aruncăm o privire la un favorit OG: roșu clasic. Perfect pentru o shakshuka ușor sau o supă, acest tip împachetează un pumn puternic de licopen. Lycopenul este un antioxidant destul de puternic atunci când vine vorba de lupta împotriva bolilor de inimă și chiar a unor forme de cancer. De asemenea, a fost asociat cu protecție împotriva daunelor provocate de soare.
Roșiile portocalii merită, de asemenea, o iubire care luptă împotriva radicalilor liberi. Acestea sunt bogate în tocoferoli – mai frecvent cunoscuți sub numele de vitamina E – un alt grup de antioxidanți cu propria lor lista de beneficii. Tocopherolii se spune că ajută la probleme de piele, cum ar fi eczemă și psoriazis, și există, de asemenea, unele cercetări care susțin capacitatea sa de a reduce probabilitatea de cancer de piele.
Roșiile galbene iau tortul când vine vorba de polifenoli. Acest antioxidant extraordinar este incredibil pentru aceste șase beneficii legate de inimă: reducerea colesterolului, scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățirea funcției arteralei, îmbunătățirea flexibilității arterei, reducerea numărului de trombocite și creșterea duratei de viață globale.
Ca și cum ai avea nevoie de mai multe motive să mănânci aceste legume, uita-te la roșii pentru o inspirație. Începeți cu o sanatate mai buna în primăvară, cu unele rețete noi: Frittata de roșii, paste de tomate,supe și roșii de salata care sunt modalități delicioase de amestecare și potrivire a antioxidanților, ajutându-vă să lucrați în direcția dvs.si sa aveti o sanatate foarte buna.
0 Comments