Pe măsură ce cererile pentru locuri de muncă cresc, mulți oameni sunt cu adevărat îngrijorați ce să pună de mâncare pe masă. Mâncarea nu este ieftină: având în vedere un raport recent. Văzând că numarul de COVID-19 creste  cei mai mulți dintre noi stam în casă și gătim mai des si este probabil să petrecem și mai mult pentru alimente anul acesta.

Deși poate fi o provocare să mâncați bine pe un buget, este important să vă concentrați pe menținerea unei alimentații echilibrate, bogate în nutrienți, când vremurile sunt grele, spune Whitney English, dietetician înregistrat cu sediul în Los Angeles. „Nutriția corectă este esențială pentru sănătatea generală, inclusiv pentru sănătatea mintală”, explică ea.

Sfaturi pentru ca alimentele tale să dureze mai mult

Dacă ești șomer sau dacă te uiți la bănuți? Ce alimente sănătoase poți cumpăra pentru a mânca bine atunci când banii sunt strânși? Am solicitat unui grup de dieteticieni înregistrați, inclusiv Toby Amidor, englez, din New York și Sandra Allonen, de la Beth Israel Deaconess din Boston, să comunice ce articole alimentare ieftine ar recomanda să obți pentru un aport nurtitional bun.

1. Fasolea
Fie că le cumpărați conserve sau uscate, toți cei trei dietetici spun că fasolea este o capsă excelentă, cu costuri reduse de cămară – sunt umplute și încărcate cu proteine ​​și minerale, precum fierul și zincul. Boabele din conserve sunt destul de sărate, așa că asigurați-vă că le clătiți bine înainte de a mânca, spune Allonen. Boabele uscate sunt chiar mai ieftine decât conservele și pot fi cumpărate în vrac. (Allonen recomandă verificarea celor mai bune oferte pe piețele internaționale). Gătiti un lot și adăugați-le la supe, tocanite și salate pe parcursul săptămânii.

2. Cereale integrale
Cerealele integrale, cum ar fi quinoa, orezul brun, boabele de grâu și farro, sunt capse de cămară ieftine (mai ales atunci când sunt achiziționate din coșul de vrac), care sunt ușor de pregătit  spune Allonen. Distribuind orezul brun, Amidor spune că este bogat în fibre și proteine, precum și nutrienți precum vitaminele B, magneziu, mangan, fier, fosfor, potasiu și zinc.

3. Ovăzul
Este unanim: toți cei trei experți spun că ovăzul este o sursă foarte accesibilă de proteine, minerale și fibre care umplu burta. Englezul spune că are ovăz la micul dejun în fiecare dimineață, fie ca făină de ovăz, fie măcinată pentru a face faină de ovăz pentru vafe și clătite. “Îmi împerechez mereu preparatele cu ovăz cu o sursă bogată de vitamina C, cum ar fi căpșunile, pentru a maximiza absorbția fierului din ovăz”, spune ea. „S-a demonstrat că vitamina C crește absorbția fierului de 3-6 ori. Dacă nu am boabe proaspete la mână, folosesc înghețate, care sunt la fel de bogate în nutrienți.

4. Fructe și legume congelate
Pentru a economisi bani fără a pierde nutrienții esențiali, fructele și legumele congelate păstrează toate aceleași proprietăți nutritive ca cele proaspete, pentru că sunt înghețate la maturitatea maximă, spune englezul. Poți chiar să-ți faci singur; dacă observi că fructele proaspete și legumele încep să se transforme, bagă-le  în congelator pentru a le mânca mai târziu sau folosește pentru smoothie-uri, spune Allonen.

5. Ouăle
Deși un grup de comercianți au fost acuzați de umflarea prețurilor ouălor în timpul pandemiei, acestea sunt totuși un mijloc relativ ieftin de a consuma proteine. De fapt, dieteticienii spun că ouăle sunt considerate o proteină perfectă, deoarece conțin aminoacizi esențiali și colină, ceea ce este excelent pentru sănătatea creierului. Luați în considerare păstrarea gălbenușului; conține substanțe nutritive precum vitaminele A și D, acizi grași omega-3 și luteina antioxidantă, care ajută la promovarea ochilor și pielii sănătoase.

6.Cartofi
Amidor extrage virtutile cartofului vechi simplu. „Un cartof mediu furnizează 30% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina C, alături de carbohidrați, fibre, vitamina B6 și potasiu”, spune ea.

7. Rosii conserve
Indiferent dacă vă plac, zdrobite, tăiate sau întregi, roșiile din conserve sunt un plus nutritiv ieftin în lista de cumpărături. Amidor spune că sunt la pachet cu vitamina C, fibre și sunt o sursă excelentă de licopen antioxidant, care poate ajuta la scăderea riscului de boli de inimă, cancer de prostată și degenerare maculară (vedere slabă pe măsură ce îmbătrânești).

8. Nuci
Nucile sunt o capsa de coșuri accesibile, în vrac, care te umplu cu grăsimi sănătoase, proteine ​​și minerale, spune englezul. „Bucurați-vă de ele pentru gustări sau folosiți un procesor de alimente pentru a le transforma în unt de nuci pentru toast, sosuri și multe altele”, spune ea.

9. Pui rotisor
Puiul oferă proteine, numeroase vitamine B și fier. Dacă doriți să reduceți la minimum grăsimea saturată, scoateți pielea înainte de a mânca ”, spune ea.

10. Ierburi și mirodenii
Nu costă foarte mult să vă aprovizionati cu câteva condimente la alegere – le puteți folosi pentru a schimba profilurile de arome și pentru a profita de proprietățile antioxidante, antiseptice și antiinflamatorii, precum rozmarinul și oregano spune Allonen.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here