Alcoolul nu protejează împotriva COVID-19; accesul ar trebui să fie restricționat în timpul blocării


0

Se știe că alcoolul este dăunător sănătății în general și este bine înțeles că crește riscul de vătămare și violență, inclusiv violența intimă a partenerilor și poate provoca intoxicații cu alcool. În perioadele de blocare în timpul pandemiei COVID-19, consumul de alcool poate agrava vulnerabilitatea sănătății comportamente care își asumă riscuri, probleme de sănătate mintală și violență. OMS / Europa le reamintește oamenilor că consumul de alcool nu îi protejează de COVID-19 și încurajează guvernele să aplice măsuri care limitează consumul de alcool.

Mituri despre alcool și COVID-19
Ca parte a răspunsului său în domeniul sănătății publice la COVID-19, OMS a colaborat cu partenerii pentru elaborarea unei fișe informative care să abordeze miturile și să ofere îndrumări în timpul pandemiei: „Alcool și COVID-19: ce trebuie să știți”.

Teama și dezinformarea au generat un mit periculos potrivit căruia consumul de alcool de înaltă rezistență poate ucide virusul COVID-19. Consumul de alcool prezintă riscuri pentru sănătate, dar consumul de alcool etilic de înaltă rezistență (etanol), în special dacă a fost adulat cu metanol, poate duce la consecințe grave asupra sănătății, inclusiv moartea.

Consumul de alcool este asociat cu o serie de boli transmisibile și necomunicabile și tulburări de sănătate mintală, care pot face o persoană mai vulnerabilă la COVID-19. În special, alcoolul compromite sistemul imunitar al organismului și crește riscul rezultatelor adverse pentru sănătate. Prin urmare, oamenii ar trebui să-și minimizeze consumul de alcool în orice moment, în special în timpul pandemiei COVID-19.

Alcoolul este o substanță psihoactivă care este asociată cu tulburări mentale; persoanele cu risc sau care au o tulburare de consum de alcool, sunt deosebit de vulnerabile, mai ales atunci când se află în auto-izolare. Serviciile medicale și de tratament trebuie să fie atențe și să fie gata să răspundă oricărei persoane în nevoie.

Restrângerea accesului la alcool în timpul pandemiei COVID-19
Alcoolul este responsabil de 3 milioane de decese pe an în întreaga lume, o treime dintre ele apar în Regiunea Europeană OMS. Nu numai că aceasta este regiunea cu cel mai mare aport de alcool și cea mai mare prevalență a băuturilor din populație, dar este și regiunea cu cea mai mare prevalență a tulburărilor de consum de alcool în populație și cea mai mare pondere a deceselor cauzate de alcool, printre toate decese.

„Alcoolul este consumat în cantități excesive în Regiunea Europeană și lasă prea multe victime. În timpul pandemiei COVID-19, ar trebui să ne întrebăm cu adevărat ce riscuri ne asumăm pentru a lăsa persoanele sub închidere în casele lor cu o substanță dăunătoare atât în ​​ceea ce privește sănătatea lor, cât și efectele comportamentului lor asupra celorlalți, inclusiv violența, ” spune Carina Ferreira-Borges, manager de program, Programul alcool și droguri ilicite, OMS / Europa.

Normele și reglementările existente pentru a proteja sănătatea și a reduce daunele cauzate de alcool, cum ar fi restricționarea accesului, ar trebui să fie respectate și chiar consolidate în timpul situațiilor de pandemie și de urgență COVID-19; în timp ce orice relaxare a reglementărilor sau aplicarea lor ar trebui evitată.

Aceasta trebuie completată prin comunicarea cu publicul despre riscurile consumului de alcool și menținerea și consolidarea serviciilor de alcool și droguri.


Like it? Share with your friends!

0
News & Events

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *