Un salam tradițional, cu aspectul său tipic marmorat, este fabricat din carne de vită sau de porc (uneori în mod specific de vițel).  Producătorii folosesc și alte carne, inclusiv carne de vânat și carne de pasăre (în principal curcan).  Ingredientele suplimentare tipice includ:

Usturoi
Grăsime tocată
Sare
Condimente, de obicei piper alb
Ierburi diverse
Oţet
Vin
Producătorul fermentează de obicei amestecul de carne crudă timp de o zi, apoi îl introduce într-o carcasă naturală comestibilă sau necomestibilă din celuloză și îl agăță pentru a se vindeca. Unele rețete aplică căldură la aproximativ 40 ° C (104 ° F) pentru a accelera fermentarea și uscarea. Temperaturi mai ridicate (aproximativ 60 ° C (140 ° F)) opresc fermentația atunci când salamul atinge pH-ul dorit, dar produsul nu este complet gătit (75 ° C (167 ° F) sau mai mare). Producătorii tratează adesea carcasele cu o cultură de mucegai comestibil (Penicillium). Matrița conferă aromă, ajută la procesul de uscare și ajută la prevenirea deteriorării în timpul întăririi.

Trei etape majore sunt implicate în producția de salam: pregătirea materiilor prime, fermentarea, maturarea și uscarea. Diferențe minore în formularea cărnii sau tehnicile de producție dau naștere diferitelor tipuri de salam.

Pregătirea
Înainte de fermentare, carnea crudă (de obicei carne de porc sau de vită, în funcție de tipul de salam care se produce) este măcinată (de obicei grosieră) și amestecată cu alte ingrediente precum sare, zahăr, condimente, piper și drojdie, dacă este necesar soiul special de salam necesită acest lucru, cultura inițială a bacteriilor lactice.

Grupul Angst Romania include fabrica de preparate din carne din Buftea, o unitate de productie pentru crud-uscate – Salsi Sinaia si o fabrica de produse lactate – Swissland Mereni. Pe langa preparatele din carne, Angst ofera si o gama larga de produse gata pentru consum, din sectia Gastronomie.

Produsele fabricate de Angst ajung in aproape toate zonele tarii avand in vedere ca acestea se vand in marile lanturi de magazine, unele dintre acestea cu acoperire nationala. Distributia noastra este mai concentrata in zona de sud a tarii (sud, sud-est, sud-vest).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here