Vinuri romanesti,crama Budureasca.Bacanta Tamaioasa Romaneasca Special Edition


0

Crama Budureasca se mândreste cu unele dintre cele mai bune vinuri românești, câștigătoare de medalii la cele mai importante concursuri din țară și din străinătate. Sunt produse la crama din Gura Vadului, în zona viticolă Dealu Mare, una dintre cele mai cunoscute din România. Viile Budureasca sunt localizate pe aceeași paralelă cu celebrele regiuni Bordeaux și Burgundia din Franța, supranumită “Paralela vinului”. Condițiile ideale de climă și sol permit obtinerea în fiecare an de vinuri românești albe, roșii și rose vinificate în special sec sau demisec.

Poziționarea sudică, perioada lungă de strălucire a soarelui pe parcursul anului și solurile extrem de fertile, formate din cernoziom și calcar, lucrează împreună pentru a oferi vinurilor Budureasca arome și proprietăți cu totul speciale. Strugurii negri, precum Feteasca Neagră, Shiraz sau Cabernet Sauvignon sunt cei mai avantajați de factorii de mediu din zonă, deoarece aceștia au nevoie de o cantitate de energie mai mare pentru a se coace corespunzător și pentru a ajunge la maturitate deplină.

Condițiile din arealul Dealu Mare, respectiv expunerea sudică, perioada lungă de strălucire a soarelui și solul calcaros, favorizează și sortimentele de vin alb și vin rose, în special cele foarte aromate, precum Tămâioasa Românească, Fume-ul sau Sauvignon Blanc.

În acest moment soiurile de struguri din care se obtin vinuri românești nobile la Crama Budureasca sunt: Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Busuioacă de Bohotin, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Chardonnay, Fetească Albă, Riesling și Muscat Ottonel.

Bacanta Tamaioasa Romaneasca Special Edition

Tamaioasa Romaneasca demidulce de exceptie obtinuta partial din struguri stafiditi.

Aroma complexa de piersica rosie coapta si fructe exotice ca mango este completata de note discrete de petale de trandafir, fagure de miere si caise confiate. Un vin complex si corpolent, cu aciditate peste medie si alcool modic. Vinul are o aroma pregnant de fructe exotice, complexitate si un post gust lung si persistent.

Pentru Bacanta Tamaioasa Romaneasca sunt selectati cei mai frumosi si sanatosi struguri. Acestia sunt desciorchinati si presati gentil, mustul ravac fiind ulterior deburbat in mod natural. Parte din struguri sunt supusi procesului de stafidire pentru a acuma zaharuri in mod natural, in ladite speciale.

Mustul mai apoi este supus procesului de fermentare sub actiunea drojdiilor selectionate, in cisterne de inox cu temperatura controlata. In acest punct, vinul se odihneste pe un depozit fin de drojdii pana in luna ianuarie pentru a adauga complexitate si structura. Clarificarea se face in mod natural si imbutelierea intr-un mediu perfect steril.

Pentru a pune în valoare finețea și savoarea inconfundabilă a vinului Bacanta Tamaioasa Romaneasca, s-a optat pentru un ambalaj inedit. O sticlă unică în România, o etichetă minimalistă dar cu accente puternice care încadrează perfect brand-ul nostru premium. Totul pe o hârtie specială rezistentă la gheață și un sistem de închidere ultramodern.

De această dată, totul este special. De la vinul din sticlă până la ambalaj, s-a acordat atenție până la cele mai mici detalii. Accentul a fost pus atât pe Brand-ul deja consacrat Bacanta, cât și pe trandafirii stilizati specifici soiului Tamaioasa.

Detaliile sunt scoase in evidenta atat prin lacul serigrafic cat si prin folia exceptionala de culoarea cuprului.


Like it? Share with your friends!

0
News & Events

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *