Scoici la grătar cu salsa de roșii mediteraneană pentru o seara speciala


0

Scoicile la grătar, delicate, cu unt, aromate, vor dura doar 5 minute pe tigaie sau pe grătar în aer liber! Servite peste salsa de roșii proaspete mediteraneene, aceste scoici sunt ușor de făcut pentru o cină rapidă.

În această rețetă, scoicile mari capturate sălbatice sunt condimentate foarte simplu cu sare și piper kosher, periate cu puțin ulei de măsline extravirgin, apoi la grătar rapid sau într-o tigaie pentru grătar.Sunt servite peste salsa de roșii în stil mediteranean proaspăt pentru a face o cină simplă, plină de aromă și care se simte foarte specială.

Ce sunt scoicile?
Dacă nu sunteți prea familiarizați, scoicile sunt crustacee cu mușchi adductor comestibil. Sunt mușchii rotunzi, tandri, care sunt dulci, oarecum saramuroși și delicati. Majoritatea supermarketurilor vând două tipuri de scoici – scoici de mare și scoici de dafin. Scoicile de mare sunt mai mari (unele pot avea chiar și un diametru de 2 inci).

Scoici proaspete vs. congelate
În funcție de locul în care vă aflați, scoicile înghețate sunt probabil mai ușor de găsit și mai accesibile. Acestea pot fi de fapt mai proaspete decât scoicile „proaspete”, deoarece scoicile proaspete pot sta în ghișeu cu fructe de mare zile în timp ce scoicile înghețate sunt înghețate la vârf de prospețime. Când cumpărați scoici înghețate, căutați scoici prinse în sălbăticie.

În afară de scoici și ulei de măsline, veți avea nevoie de câteva ingrediente simple pentru a face această cină specială

Scoici de mare – Dacă nu sunt deja curățate și gata de utilizare, curățați-le clătind sub apă rece și bătându-le cu un prosop de hârtie înainte de a începe rețeta. Dacă folosiți scoici înghețate, asigurați-vă că le dezghețați mai întâi. Pur și simplu puneți punga sigilată de scoici într-un castron cu apă rece pentru a dezgheța. Va dura aproximativ 15 minute.
Ulei de măsline extravirgin 
Sare și piper – Pe lângă salsa, sarea și piperul sunt singurele condimente de care au nevoie aceste scoici.
Lămâi – Lămâile sunt preparate la grătar alături de scoici și strânse peste ele la final pentru un finisaj strălucitor perfect.
Salsa de roșii proaspete în stil mediteranean un amestec de roșii cherry dulci, măsline, usturoi și ierburi proaspete.

Cum să grătiți scoici scoici la gratar?
Deși rezultatul final este elegant, aceste scoici la grătar sunt foarte ușor de făcut.

Pregătiți mai întâi salsa mediteraneană, apoi aveți grijă de scoici. Salsa mediteraneana este un amestec de roșii cherry dulci, măsline, usturoi și ierburi proaspete.

Încălziți o tigaie sau un grătar  la foc mediu-mare și periați suprafața de gătit cu ulei de măsline.
Se usucă scoicile și se spală cu ulei de măsline extravirgin apoi se condimentează pe ambele părți cu sare kosher și piper negru.
Când este gata, asamblați scoicile pe suprafața fierbinte de gătit timp de 2 minute pe fiecare parte (ar trebui să vedeți urme de grătar). Între timp, grătați jumătățile de lămâie, cu carnea cu fața în jos, până când vedeți urme de grătar.

 


Like it? Share with your friends!

0
News & Events

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *