Salată de calamar la grătar


0

Inspirat de investiția în aromă pe care Nonna Franchina a făcut-o în umplerea calmarilor, am venit cu această rețetă, care folosește același principiu, dar invers. Realizăm o salsa uluitoare pentru a arunca calmarul fierbinte la grătar direct, creând o armonie minunată între aromă și textură. Salsa este, de asemenea, excelentă atunci când este folosită pentru a îmbrăca legume la grătar, miel sau alte fructe de mare, aruncată cu paste sau ca topping pentru crostini.

În general, este acceptat faptul că fructele de mare sunt o sursă de proteine de înaltă calitate și că consumul de fructe de mare oferă beneficii pentru sănătate copiilor, adolescenților și persoanelor în vârstă în creștere. Obiceiurile alimentare normale includ uleiul de pește, precum și peștele întreg, care oferă mulți nutrienți suplimentari.

Un alt aspect al rolului proteinelor din pește în sănătatea umană se referă la posibilele lor efecte asupra metabolismului lipidelor.

Sosul Salsa,cel mai cunoscut sos mexican se prepara cu urmatoarele ingrediente

Ingrediente:ceapa rosie2 bucati,piper,lamaie1 bucata,rosie4 bucati,ardei iute1, bucata,coriandru1 lingurita,sare si ulei de masline
Preparare:

Ceapa si ardeiul se curata de foi si seminte si impreuna cu rosiile se pun intr-un blender.
Dupa 10 secunde de amestecat se adauga zeama de lamaie, sare, piper, ulei de masline si coriandru.
Se da la rece la frigider 1 ora inainte de servire.

SALATA DE CALMAR LA GRATAR

Ingrediente
2 linguri capere  în saramură
2 lămâi
ulei de măsline extra virgin
1 cățel de usturoi
1 chilli roșu proaspăt
4 fileuri de hamsii în ulei, din surse durabile
30 g de fistic nesărat
½  grămadă de mentă proaspătă, (15g)
4 calamari mari, curățați, eviscerați, din surse durabile
500 g roșii coapte mari

Metodă de preparare
Înmuiați caperele într-un castron cu apă. Puneti sucul de lămâie într-un castron mare de mică adâncime și adăugați 4 linguri de ulei. Se curăță usturoiul și se toacă mărunt cu ardeiul iute, hamsia, fisticul, caperele scurse și frunzele de mentă. Se răstoarnă totul în castron și se amestecă bine.

Rezervând tentaculele, treceți un cuțit ascuțit pe lungimea fiecărui tub de calmar, tăind doar o parte, astfel încât să puteți deschide fiecare ca o carte. Marcați ușor interiorul fiecărui tub într-un mod încrucișat la intervale de ½cm. Într-o tigaie fierbinte  sau pe un grătar, gătiți fiecare piesă timp de aproximativ 1 minut pe fiecare parte – fără ulei sau condimente – până când este ușor carbonizată și începe să se onduleze. Începeți cu partea tăiată atunci când faceți tuburile și mențineți calmarul în mișcare pentru a găti uniform. Pe măsură ce fiecare piesă este gata, folosiți clești pentru a o înfunda direct în salsa, întorcându-o și acoperind-o in toată acea aromă.

Feliați roșiile și puneți-le peste un platou de servire. Tăiați mărunt tuburile de calmar, îndepărtați tentaculele, apoi aranjați-le deasupra roșiilor. Se pune peste toată salsa rămasă și se servește fierbinte sau la temperatura camerei.

 


Like it? Share with your friends!

0
News & Events

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *