Rețetă pentru salată de caracatiță în stil grecesc la Kostas


0

Este nevoie de un efort pentru a vă asigura că caracatița este fragedă, dar merită! Trucul este să-o gătești în prealabil și apoi să-o marinezi înainte de a face salata. Salata de caracatiță este ceva ce poate fi găsit în majoritatea zonelor de coastă din Grecia.

Caracatița este o creatură marină care i-a fascinat pe oameni de secole – atât pe farfurie, cât și în afara ei. Este o sursă importantă de proteine în comunitățile de coastă din întreaga lume și este considerată o delicatesă de multe culturi.

Ca remediu popular, se crede că vindecă impotența și crește libidoul sexual. În timp ce cercetările nu susțin aceste afirmații, oamenii de știință observă că unii nutrienți din caracatiță pot beneficia sănătatea reproducerii.

Caracatița are o biologie unică care a stimulat un mare număr de cercetări în curs. Cunoscut sub numele de cameleonul mării, o caracatiță își poate schimba forma și culoarea, își poate redresa membrele și are mai multe inimi și creiere.

În timp ce studiile continuă să analizeze potențialele beneficii ale consumului de caracatiță, mulți indică efectele de stimulare a sănătății găsite în substanțele nutritive ale acestuia.

Salată de caracatiță greacă (Ktapodi Salata) Ingrediente:
Apă, pentru a umple o oală mare
2 căni de oțet de vin alb
8 linguri suc de lamaie (aproximativ 4 lămâi proaspete)
1/2 cană sare de mare
6 frunze de dafin
2 caracatițe proaspete
1 cană de ulei de măsline grecesc
1/4 cană oțet de vin roșu sau alb
Suc de la 2 lămâi
2 catei de usturoi, tocati
1 linguriță de oregano uscat
4 căni de legume proaspete tăiate, cum ar fi ardei gras, ceapă, roșii și castraveți
1 rețetă preparată ladolemono
3 linguri pătrunjel proaspăt tocat

Instrucțiuni despre cum să faceți salată greacă de caracatiță:

Umpleți o oală mare cu apă și adăugați oțet, suc de lămâie, sare de mare și frunze de dafin. Acoperiți oala și aduceți conținutul la fierbere la foc mediu-mare. Puneți focul la minim și fierbeți amestecul timp de zece minute.

Adăugați caracatița și gătiți la foc mediu-mic timp de douăzeci de minute. Scurgeți apa și lăsați caracatița deoparte.

Bateți împreună uleiul de măsline, oțetul, sucul de lămâie, usturoiul și oregano într-un castron mare. Tăiați caracatița în bucăți si puneti-o în marinată. Acoperiți vasul cu folie de plastic și asezati-l în frigider cel puțin două ore sau peste noapte.

Când sunteți gata să serviți salata, puneti legumele amestecate într-un castron mare. Asezati caracatița marinată (dar aruncați marinada). Se toarnă peste ladolemono-ul pregătit și se ornează cu pătrunjelul tocat.

Vă rugăm să rețineți: rețetele grecești pot fi ușor diferite pe baza mai multor motive, cum ar fi regiunea Greciei în care se face rețeta. Dacă ați văzut această rețetă grecească făcută într-un alt mod, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la pffice@kostas.roși vom evalua sugestia dvs. Mulțumiri!

La Kostas puteti veni doar sa va luati niste bunatati la pachet, sau puteti da un telefon inainte, daca stiti deja ce vreti, si doar sa treceti sa va luati cina.

In concluzie, la Kostas vin cei care vor sa traiasca o adevarata experienta culinara si sunt intr-adevar pasionati de fructele de mare.


Like it? Share with your friends!

0
News & Events

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *