Rețetă pentru midii în stil grecesc cu orez.Beneficiile midiilor pentru sanatate


0

 Midiile iți mențin bătăile inimii regulate, scad tensiunea arterială și ajută vasele de sânge să funcționeze așa cum ar trebui. Midiile sunt bogate în omega-3 marine, EPA și DHA. Dacă încercați să pierdeți în greutate, midiile vă oferă o mulțime de nutrienti fără multe calorii.

Top 10 beneficii pentru sănătate ale midiilor

1.Ajuta la prevenirea astmului:

2.Promovează  funcția celulară sănătoasă:
Proteinele sunt responsabile pentru multe dintre funcțiile celulare ale corpului, inclusiv oferirea de suport structural pentru a-și menține forma, comunicarea celulară și starea generală de sănătate. Consumul de proteine ​​permite corpului să consume aminoacizi, elementele constitutive ale nutriției pentru ca organismul dvs. să creeze proteine. O singură cană de porție de midii conține aproape 18 grame de proteine. Aceasta reprezintă aproximativ 30% din necesarul zilnic pentru o persoană medie.

3.Reduc artrita:

4.Îmbunătățesc sănătatea creierului:
Midiile sunt o sursă fantastică de acizi grași Omega-3, care ajuta creierul. Aceste bivalve sunt ambalate cu DHA și vitamina B-12, doi nutrienți cheie care vă protejează sănătatea creierului și vă păstrează memoria pe măsură ce îmbătrâniți, împreună cu câteva urme de minerale rare de care depinde un creier sănătos. O porție de 3 uncii de midii conține aceeași cantitate de DHA ca 3-5 pastile de ulei de pește. Cercetările au arătat că DHA, care este singurul omega-3 care este transportat în creier, reduce semnificativ rata de contracție a creierului odată cu înaintarea în vârstă.

5.Ajuta circulația:
Acestea facilitează circulația sănătoasă către organele vitale și mușchi prin întărirea pereților arteriali și îmbunătățirea fluxului sanguin. Deci, mâncați midii pentru a menține un sistem circulator sănătos.

6.Îmbunătătesc starea de spirit și concentrarea:
O singură porție de scoici de 3 uncii conține 340% din valoarea zilnică recomandată a vitaminei B-12, o concentrație uimitor de mare! Această vitamină B este atât de vitală pentru sănătatea creierului, încât chiar și cea mai ușoară deficiență poate produce simptome, cum ar fi o concentrație slabă, pierderi de memorie, stare de spirit proasta și gândire neclară.

7.Promoveaza sănătatea inimii:
Scoicile au beneficii cardioprotectoare datorită nivelurilor ridicate de acizi grași omega-3, potrivit unei cercetări efectuate de American Heart Association. Datorită acestor grăsimi nesaturate, acestea posedă calități care scad riscul de a dezvolta bătăi cardiace anormale. Dar, de asemenea, reduc acumularea de colesterol, reducând astfel riscul de boli de inimă și atac de cord.

8.Ajuta la prevenirea anemiei:
Moluscele sunt o sursă fantastică de fier. De fapt, o porție de 100 de grame de midii fierte conține peste 100% din valoarea zilnică recomandată pentru persoanele cu vârsta peste 50 de ani. Fierul joacă un rol semnificativ în producția de celule roșii din sânge, ajutând la formarea proteinelor purtătoare de oxigen hemoglobină și mioglobina.

9.Ajută la întărirea dinților, ligamentelor și tendoanelor:
O porție de 6 uncii de midii aburite conține 30% din aportul zilnic recomandat de vitamina C. Această vitamină specială promovează întărirea țesuturilor, inclusiv a ligamentelor și tendoanelor. În cele din urmă, vitamina C îți păstrează și dinții sănătoși!

10.Au proprietăți anti-îmbătrânire:
Midiile, în special mușchii verzi, conțin mucopolizaharide care ajută la menținerea tenului neted și a elasticității pielii, care păstrează aspectul tinereții. Aceste mucopolizaharide se găsesc din abundență în tinerețe și ne machiază părul, pielea și unghiile.

Ingrediente pentru rețetă:

2 kilograme de mușchi curățați
½ cană de ulei
1 ceapă medie feliată
1 cățel de usturoi tocat
1 cană de roșii zdrobite
1 lingură pastă de roșii
2 lingurițe de pătrunjel tocat
2 lingurițe de țelină tocată
1 ardei iute mic
¼ linguriță de piper
1 linguriță sos Worcestershire
sare și piper după gust
½ cană de brânză feta sau branza obisnuita (opțional

Instrucțiuni pentru pregătirea midiilor grecești în orez:
Clătiți, strângeți mușchii midiilor și așezați-i pe un prosop sau un prosop de hârtie pentru a se usca.

Pregătiți orezul: într-o oală medie se topește untul și se adaugă orezul. Sotati orezul pana se rumeneste usor. Adăugați bulionul și puțină sare, acoperiți și gătiți la foc mic timp de aproximativ 20 de minute până când sunt gata.

Pregătiți mușchii:

Puneți o oală la foc mare. Se adauga ceapa, usturoiul si se vor  sotata. Adăugați toate celelalte ingrediente (cu excepția midiilor și brânzeturilor) și lăsați să fiarbă lent timp de aproximativ 15-20 de minute până când sosul se îngroașă. Adăugați midiile cu  brânza (opțional) și gătiți-le timp de 5 minute, amestecând de câteva ori. Scoateți mușchii din foc și amestecați cu orezul.

Vă rugăm să rețineți: rețetele grecești pot fi ușor diferite pe baza mai multor motive, cum ar fi regiunea Greciei în care se face rețeta. Dacă ați văzut această rețetă grecească făcută într-un alt mod, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la office@kostas.ro și vom evalua sugestia dvs. Mulțumiri!

Va recomandam cu mare caldura sa mergeti aici si sa mancati ceva cu adevarat bun.

 


Like it? Share with your friends!

0
News & Events

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *