Rețetă pentru melci în stil grecesc în oțet


0

Melcii sunt abundenți în toată Grecia și există perioade în istoria țării, cum ar fi în timpul celui de-al doilea război mondial, când melcii au contribuit la prevenirea foametei. Vremurile sunt diferite acum, dar melcii sunt încă considerați un adevarat deliciu.

Pe lângă faptul că conțin surse semnificative de proteine și cantități mici de grăsimi, melcii sunt și surse bune de fier, calciu, vitamina A și o serie de alte minerale. Vitamina A vă ajută sistemul imunitar să lupte împotriva bolilor și vă întărește ochii.

Melci în stil grecesc în oțet (Salingaria me Xsithii). Ingrediente pentru rețetă:
2 linguri sare grosieră
24 melci curățați, fierți timp de 2 minute și curățați
2 linguri de ulei de măsline grecesc
1/2 cană de oțet
3 linguri de patrunjel proaspat, tocat

Instrucțiuni despre modul de preparare a melcilor în stil grecesc în oțet:

Puneti uleiul de măsline într-o tigaie mare și potriviti focul la mediu. Așezați melcii într-un singur strat în tigaie.

Se toarnă apă în tigaie, astfel încât să acopere melcii. Melcii se fierb pana se evapora apa. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 12 minute.

Adăugați oțetul. Se încălzește încă 5 minute, sau până când oțetul se reduce la jumătate. Așezați melci pe un platou de servire și presărați pătrunjel proaspăt tocat.

Vă rugăm să rețineți: rețetele grecești pot fi ușor diferite pe baza mai multor motive, cum ar fi regiunea Greciei în care se face rețeta. Dacă ați văzut această rețetă grecească făcută într-un alt mod, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la office@kostas.ro și vom evalua sugestia dvs. Mulțumiri!

 


Like it? Share with your friends!

0
News & Events

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *