Rețetă pentru fructe de mare în stil grecesc cu orez


0

7 BENEFICIILE ALE CONSUMULUI DE FRUCTE DE MARE

1. Fructele de mare sunt pline de substanțe nutritive,vitamine din complexul B și vitamina A. Unii pești, precum tonul, contin vitamina D, care este excelentă pentru oase și pentru sistemul imunitar.

2. Fructele de mare vă pot stimula creierul,pot stimula funcția cognitivă la femeile în vârstă și pot ajuta la scăderea riscului de a dezvolta boala Alzheimer. 

3. Fructele de mare sunt bune pentru inima ta. Sănătatea inimii este atât de importantă atât pentru bărbați, cât și pentru femei, la toate vârstele. Fructele de mare sunt bogate în proteine ​​și sărace în grăsimi saturate, ca să nu mai vorbim de omega 3 care poate ajuta cu adevărat la sănătatea inimii și la reducerea riscului de evenimente cardiovasculare.

4. Fructele de mare ușurează durerea articulară. Dacă sunteți îngrijorat de durerea timpurie și rigiditatea articulațiilor, începeți să adăugați fructe de mare în dieta dvs., cercetările au descoperit că pot reduce rigiditatea articulațiilor și pot ajuta la ameliorarea simptomelor artritei.

5. Fructele de mare vă pot ajuta să vă mențineți vederea. Este vorba despre acizii grași Omega 3 din nou atunci când vine vorba de fructe de mare și de vedere, deoarece consumul regulat de fructe de mare vă poate ajuta să să preveniți scăderea vederii. Un alt fapt distractiv este că peștii și crustaceele pot, de asemenea, să vă stimuleze vederea nocturnă.

6. Fructele de mare îți pot oferi o piele mai bună – Cine nu iubește pielea hrănită, hidratată, cu aspect tânăr? Omega-3 și acizii grași din fructele de mare pot ajuta la hidratarea pielii, reducerea acneei și protejarea pielii de razele UV.

7. Fructele de mare pot ajuta la lupta împotriva depresiei. Noi cercetări privind acizii grași omega 3 (așa cum se găsesc în fructele de mare) și depresia au descoperit că consumul de fructe de mare nu numai că pot reduce riscul de depresie, ci poate ajuta la tratarea depresiei și vă poate oferi o perspectivă mai pozitivă asupra vieții.

Rețetă pentru fructe de mare în stil grecesc cu orez
Orezul și fructele de mare sunt o pereche clasică în Grecia și acest fel de mâncare este servit în toată țara. Rețetele și ingredientele se pot schimba în funcție de regiunea Greciei, de persoana care prepară vasul și de fructele de mare disponibile.

Ingrediente ale rețetei de fructe de mare în stil grecesc cu orez (Rizi me Thalassina):
1/2 cană ulei de măsline grecesc
1 ceapa mica, tocata
2 ardei grași, de orice culoare, tocați
3 căni de apă

un stoc de peste fiert,2 cani orez arborio
2 linguri de vin alb
1/2 sare de mare
1/4 linguriță piper negru
1 cană de midii fierte, decojite
2 cesti de creveti mici nefierti
3 linguri pătrunjel tocat, proaspăt
Instrucțiuni pentru prepararea orezului grecesc cu fructe de mare:
Se toarnă uleiul de măsline într-o cratiță mare și se încălzește pe mediu. Adăugați ceapa și sotati-o timp de cinci minute sau până când ceapa devine translucidă. Se adaugă ardeii și se sotează încă 2-3 minute, sau până devin moi. Adăugați apa și stocul de pește și acoperiți tigaia. Se pune la fiert la foc mediu-mare, se adaugă orezul, vinul, sarea de mare, piperul negru, midiile și creveții. Acoperiți tigaia și fierbeți amestecul la foc mic până când toată apa este absorbită. Se amestecă pătrunjelul proaspăt chiar înainte de servire.

Vă rugăm să rețineți: rețetele grecești pot fi ușor diferite pe baza mai multor motive, cum ar fi regiunea din Grecia în care se face rețeta. Dacă ați văzut această rețetă grecească făcută într-un alt mod, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la office@kostas.ro și vom evalua sugestia dvs. Mulțumiri!

Meniul La Kostas Taverna este preparat numai din ingrediente proaspete, pe care le aducem direct din patria bucătăriei elene, Grecia: fructele de mare, peștele, uleiul de măsline extravirgin, iaurtul, brânza feta, untul, condimentele, roșiile, rucola, ceapa roșie și majoritatea ingredientelor pentru salate, dulciurile tradiționale – sarailie, kataif, baclava, dulcețuri (de măsline Kalamata, trandafiri, portocale, cireșe, smochine), halva cu dulceață de trandafiri sau iaurt cu miere și nuci.


Like it? Share with your friends!

0
News & Events

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *