Rețetă pentru caracatiță în stil grecesc fierta în vin La Kostas Taverna


0

Caracatița, ca aproape toate fructele de mare, este slabă și săracă în calorii. O porție de 3 uncii de caracatiță are mai puțin de 150 de calorii și mai mult de 25 de grame de proteine. Caracatița este plină de mai mulți nutrienți cheie, inclusiv urme de minerale și vitamina B-12.

Fier
Caracatița are un conținut ridicat de fier, oferind tot fierul necesar bărbaților și aproape jumătate din cantitatea recomandată pentru femei.

Seleniu
Caracatița oferă mai mult decât cantitatea zilnică recomandată de seleniu.

Vitamina B-12
Caracatița asigură întreaga necesitate zilnică de vitamina B-12. Această vitamină este esențială pentru metabolism, creând noi globule roșii și susținând funcțiile cerebrale de zi cu zi. Ai nevoie de 2,4 micrograme de vitamina B-12 în fiecare zi, spune Office of Supplements Dietetic. A servi o porție de 3 uncii de caracatiță pentru cină oferă mai mult de 30 de micrograme. Nu există efecte adverse la consumul prea mult de B-12, deoarece corpul tău excretă cantități în exces prin urină.

Variațiile acestui fel de mâncare sunt prezente în toată Grecia. Vinul utilizat depinde de regiune, dar felul de mâncare pare să aibă cel mai bun gust atunci când se utilizează o combinație de vin dulce și sec.

Ingrediente ale rețetei caracatiță în stil grecesc fierte în vin (Oktapodi Krasato):
1/2 cană ulei de măsline extravirgin grecesc
2 cepe medii, tocate fin
3 căței de usturoi, tocați bine
1 caracatiță mare, aproximativ 4 kilograme (curățată și păstrată întreagă)
3/4 cană de vin roșu sec
1/2 cană de vin alb dulce
2 frunze de dafin
1 linguriță de cimbru uscat,ienibahar
5 fructe de pădure
1 lingură pastă de roșii
1/2 linguriță sare
1/4 linguriță piper negru

Instrucțiuni despre cum să faci caracatiță în vin:
Turnați uleiul de măsline într-o oală mare și puneți focul la mediu. Se adauga ceapa si se soteaza pana se inmoaie, aproximativ 8-10 minute. Se adaugă usturoiul și se sotează încă un minut.

Reduceți focul la mediu-mic și adăugați caracatița, vinul, frunzele de dafin, cimbru și ienibaharul. Acoperiți și lăsați amestecul să fiarba timp de 10 minute. Puneți focul la minim și mai fierbeți timp de 40 de minute. Caracatița trebuie să devină fragedă, dar nu complet gătită. În această etapă, amestecați pasta de roșii și fierbeți încă 30 de minute.

Când ați terminat de gătit, îndepărtați frunzele de dafin și boabele de condiment. Tăiați caracatița în bucăți mai mici și puneți-o într-un vas de servit. Se toarnă restul de lichid peste caracatiță.

Vă rugăm să rețineți: rețetele grecești pot fi ușor diferite pe baza mai multor motive, cum ar fi regiunea Greciei în care se face rețeta. Dacă ați văzut această rețetă grecească făcută într-un alt mod, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la office@kostas.ro și vom evalua sugestia dvs. Mulțumiri!

La Kostas Taverna

The best greek food in town!

Chef Kostas merge personal în Grecia, să-și aleagă peștii și fructele de mare pentru farfuriile sale delicioase.
Meniul este unul tradițional pescăresc, în care fructele de mare și peștele proaspăt din Marea Egee stau la loc de cinste.
Pește proaspăt
Creveți sălbatici
Caracatița
Sepie
Calamar și multe altele

Vino și convinge-te! Ospătează-te cu cele mai bune preparate grecești din oraș!


Like it? Share with your friends!

0
News & Events

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *