Perfect pentru weekend acest uimitor risotto cu fructe de mare


0

În ultimii ani, în țările dezvoltate și în întreaga lume, bolile legate de stilul de viață au devenit o problemă serioasă. Numeroase studii epidemiologice și studii clinice au demonstrat că dieta este unul dintre factorii majori care influențează susceptibilitatea la bolile legate de stilul de viață, în special starea senilă mijlocie. Studiile care examinează obiceiurile alimentare au relevat beneficiile consumului de fructe de mare pentru sănătate. Fructele de mare conțin componente funcționale care nu sunt prezente în organismele terestre. Aceste componente includ acizi grași n-3-polinesaturați, cum ar fi acidul eicosapentaenoic și acidul docosahexsaenoic, care ajută la prevenirea bolilor arteriosclerotice și trombotice. În plus, fructele de mare sunt o sursă superioară de diverși nutrienți, precum proteine, aminoacizi, fibre, vitamine și minerale.

Această revizuire se concentrează pe componentele derivate din fructele de mare și examinează rolul semnificativ pe care îl joacă în menținerea și promovarea sănătății.

„Perfect pentru weekend, acest uimitor risotto îi va tenta pe toți. Prăjirea lentă a roșiilor le transformă în bombe de bunătate incredibil de dulci și vibrante care îți vor exploda în gură, în timp ce combinația de fructe de mare delicate este un adevărat deliciu”.

INGREDIENTE
400 g roșii cherry amestecate, pe viță de vie
2 catei de usturoi
½ o grămadă de rozmarin proaspăt, (15g)
ulei de masline
6 langustine crude sau creveți mari
300 g midii, curățate
500 g scoici, spălate
4 calamari medii, curățați, eviscerați (300g în total), din surse durabile
300 g carne albă de crab gătită, din surse durabile
1 vârf de șofran
1 ceapa mare
1 inimă de țelină
1 bulb de fenicul
400 g orez risotto
½ un pahar de vin alb sau vin roz
Stoc de pește de 1,6 litri de calitate
1 buton de unt, (30g)
30 g parmezan
ulei de măsline extra virgin

METODA DE PREPARARE
Preîncălziți cuptorul la 160 ° C.
Se fierb roșiile într-o tigaie mare cu apă clocotită timp de 30 de secunde. Scoateți cu o lingură cu fante într-un castron cu apă rece ca gheața și curățați pielea. Includeți într-o tavă de prăjire medie.
Curățați și feliați usturoiul, culegeți frunzele de rozmarin și împrăștiați-le peste roșii. Stropiți peste un pic de ulei, apoi aruncați-le pentru acoperire și spaționați-le într-un singur strat. Prajiti 40 de minute sau pana devin aurii.
Scoateți capetele și cozile de pe langustine, apoi curățați pielea și tocați aproximativ carnea dulce. Verificați midiile și sortați scoicile. Feliați fin calmarul și rezervați-l pentru mai târziu. Alegeți carnea de crab, îndepărtând orice coajă.
Puneți șofranul într-un castron mic, acoperiți cu 50ml de apă proaspăt fiartă și lăsați să se infuzeze.
Pentru risotto, curățați și tocați mărunt ceapa, țelina și feniculul, rezervând orice frunze frumoase și blaturi de herby pentru garnitură, apoi așezați într-o tigaie mare, cu față înaltă, la foc mediu, cu 3 linguri de ulei de măsline. Gatiti timp de 15 minute, sau pana cand se inmoaie, dar nu se coloreaza, amestecand ocazional, apoi amestecati orezul pentru a praji 2 minute.
Se toarnă vinul și se amestecă până se absoarbe. Adăugați o lingură de ciorbă și așteptați până când este complet absorbită înainte de a adăuga alta, amestecând timp de aproximativ 10 secunde în fiecare minut și continuând să adăugați oală de ciorbă până când orezul este moale și o plăcere de mâncat, dar își păstrează forma. Va avea nevoie de 16 până la 18 minute,
Adăugați șofranul și lichidul de înmuiere, apoi amestecați midiile și scoicile.
Când midiile abia încep să se deschidă, adaugati calmarul, crabul și langustina.
Se bate în unt, si se rade parmezanul, apoi se condimentează perfect și se stinge focul. Acoperiți tigaia și lăsați să se relaxeze 1-2 minute, astfel încât risotto să devină cremos și strălucitor. Bate din nou, adăugând un pic de stoc suplimentar, dacă este necesar.
Se toarnă cu grijă risotto pe un platou mare.


Like it? Share with your friends!

0
News & Events

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *