Nu există nimic mai bun ca o farfurie cu fructe de mare superbe care să vă ofere vibrații de vacanță.Reteta de spaghette pentru vacanta.


0

Fructele de mare sunt considerate, în general, sărace în grăsimi totale și grăsimi saturate. Majoritatea peștilor și crustaceelor conțin mai puțin de 5% grăsimi totale și chiar și cei mai grași pești, cum ar fi macroul și somonul rege, nu au mai mult de 15% grăsimi. O mare parte din grăsimea din fructele de mare este polinesaturată, inclusiv acizii grași omega-3, care au beneficii suplimentare pentru sănătate.

Spaghetti pentu vacanta cu fructe de mare

INGREDIENTE
1 x 1,5 kg crab sau homar
30 g unt nesărat
ulei de masline
2 catei de usturoi
chilli roșu proaspăt
450 g midii
100 g calamar
200 g creveți de tigru sau creveți mici
450 g spaghete uscate
1 buchet de patrunjel
1 buchet de maghiran, (30g)
1 ou mare
Sosul
3 căței de usturoi
chilli roșu proaspăt
ulei de masline
2 x 400 g cutii de roșii  de calitate

METODA DE PREPARARE
Preîncălziți cuptorul la 180 ° C . Introduceți crabul sau homarul în apă clocotită și fierbeți timp de 15 minute. Odată răcit, îndepărtați toată carnea din coajă, decupând-o în bucăți mici  îndepărtând orice așchie.
Pentru a face sosul, bateți rosiile folosind un sucitor și tocați mărunt usturoiul și ardeiul iute. Stropiți 1 lingură de ulei de măsline într-o cratiță la foc mediu și prăjiți usturoiul și ardeiul iute cu rosiile.Treceți printr-o sită, aruncând cojile și condimentați cu sare de mare și piper negru.
Gatiti spaghetele in apa clocotita cu sare, conform instructiunilor pachetului pana cand se scurge.
Topiți untul și 1 lingură de ulei într-o tigaie mare la foc mediu. Tăiați mărunt usturoiul și ardeiul iute, apoi adăugați-i în tigaie și prăjiți ușor. Scoateti midiile și feliati calmarul. Aprindeți focul, adăugați creveții midiilor și gătiți timp de 2 minute.
Adăugați sosul de roșii, pastele fierte și carnea de crab sau homar. Alegeți pătrunjelul și frunzele de maghiran și tocați-le mărunt, apoi adăugați-le în tigaie și amestecați totul împreună.
Așezați amestecul de fructe de mare pe o tava intinsa.. Bateți oul, apoi folosiți-l pentru a peria toate marginile. Gatiti timp de 10 minute sau pana se umfla.

 

 


Like it? Share with your friends!

0
News & Events

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *