La Kostas este un loc ideal pentru toti cei care vor sa guste cateva preparate pe baza de peste si fructe de mare. Puteti savura creveți Youvetsi – Orzo grecesc cu creveți


0

Meniul La Kostas Taverna este preparat numai din ingrediente proaspete, pe care le aducem direct din patria bucatariei elene: fructele de mare, pestele, uleiul de masline extravirgin, iaurtul, branza feta, untul, condimentele, rosiile, rucola, ceapa rosie si majoritatea ingredientelor pentru salate, dulciurile traditionale.

 Rețetă pentru creveți Youvetsi – Orzo grecesc cu creveți

Ingrediente pentru rețeta de creveți Youvetsi:

1/2 kg creveți
1/4 cană de unt
1 ceapa mare feliata
1 morcov feliat
piper verde
1 cutie de roșii zdrobite
1/2 kg feta
4 linguri de patrunjel tocat
1/2 cană orzo
3/4 cană brânză Kasseri (opțional)

Instrucțiuni pentru prepararea acestei retete
Curățați și clătiți creveții. Puneți-i într-o tigaie mică cu suficientă apă pentru a-i acoperi. Gatiti pana când sunt fierti. Scoateți creveții, păstrând apa pentru a o folosi mai târziu în rețetă.

În timp ce creveții gătesc, umpleți o cratiță medie cu aproximativ 6 căni de apă și aduceți la fierbere. Adăugați orzo și gătiți timp de aproximativ 8 minute sau până când orzo este al dente (gătit, dar încă ușor ferm). Scurgeți orzo și lăsați-l deoparte.

Odată ce creveții s-au gătit, încălziți untul într-o tigaie și căliți ceapa, ardeiul verde și morcovul până se înmoaie. Adăugați roșia zdrobită, apa de la creveți și piperul negru după gust. Se fierbe la foc mediu până când sosul se îngroașă și untul este complet încorporat.

Scoateți amestecul de mai sus de pe foc și amestecați creveții, feta, orzo și pătrunjelul. Adăugați sare după gust dacă este necesar. (dacă nu adăugați feta la rețetă veți avea nevoie de sare).

Puneți amestecul de creveți și orzo într-o tigaie. Presărați deasupra piper negru și piper cayenne, precum și brânza Kasseri (opțional) și coaceți la cuptor la 400 de grade timp de aproximativ 30 de minute. Dacă doriți, puteți folosi brânză mozzarella în locul brânzei Kasseri. (Kasseri poate fi puțin dificil de găsit).

Mâncărurile sunt preparate în bucatarie proprie, de către o echipă specializată (bucătar, ajutor de bucătar), în coordonarea și supravegherea șefului bucatar Kostas. 

 


Like it? Share with your friends!

0
News & Events

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *