Ghidul dvs. pentru alegeri sănătoase cu peste si fructe de mare


0

Avantajele consumului de peste si fructe de mare pe măsură ce îmbătrânești

Peștele si fructele de mare sunt încărcate cu substanțe nutritive esențiale pentru îmbătrânirea sănătoasă, cum ar fi proteine de înaltă calitate, iod, seleniu și zinc. Au si mai multe vitamine cum ar fi B12 și D – necesare pentru sănătatea creierului și, respectiv, a oaselor – decât orice alt aliment pe care îl puteți mânca.

Pestele este cea mai bună sursă de acizi grași omega-3 sănătoși.

Aceste grăsimi polinesaturate, care se găsesc în toate membranele celulare, ajută celulele să comunice între ele și sunt legate de un risc mai mic de multe afecțiuni. „Omega-3 s-a dovedit că reduce cheagurile de sânge [care pot provoca infarct miocardic sau accident vascular cerebral], deoarece împiedică trombocitele din sânge să devină lipicioase”, spune Julia Zumpano, RD, dietetician la Miller Family Heart & Vascular Institute de la Cleveland Clinic . De asemenea, scad trigliceridele – grăsimile care se pot acumula în artere – reduc tensiunea arterială și inflamația și cresc nivelurile de colesterol bun.

Acizii grași omega-3 par, de asemenea, că ajută la prevenirea altor probleme care pot apărea odată cu îmbătrânirea, cum ar fi pierderea musculară și osoasă – și, eventual, chiar și a problemelor cognitive. Efectele asupra sănătății sunt atât de răspândite încât un studiu din 2018 al adulților în vârstă publicat în BMJ a constatat că a avea niveluri mai ridicate de omega-3 in sânge de la pești si fructe de mare este legat de o îmbătrânire mai sănătoasă – reducând riscul de a avea o boală cronică sau o problemă mentală sau fizică gravă prin 24% comparativ cu nivelurile scăzute.

Alegeri bune în Omega-3
• Croaker Atlantic
• Conserve de ton
• Somn
• Crab
• Plată și limbă (pește plat)
• Haddock
• Homar
• Mulet
• Pollock
• Creveți (sălbatici)
• Tilapia
• Scoici
• Calamar (sălbatic)


Like it? Share with your friends!

0
News & Events

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *