Gatiti in stil grecesc creveti cu branza Feta


0

Crevetii sunt bogati în seleniu,colină și vitamina B12. De asemenea, conțin cantități bune de niacină, zinc, vitamina E și vitamina B6. Mai mult, creveții conțin antioxidanți precum astaxantina, care reduce inflamația și daunele oxidative.

Nutrienți pe porție
Crevetele este format în mare parte din proteine și apă. În medie, 100 de grame de creveți fierți au:

Calorii: 99
Grăsime: 0,3 grame
Carbohidrati: 0,2 grame
Sodiu: 111 miligrame
Proteine: 24 grame

Ingrediente pentru rețetă de creveți copti în stil grecesc cu brânză Feta 
2 cepe medii, feliate subțire
1/2 cană ulei de măsline
2 rosii curățate și tocate grosier
pătrunjel tocat
2 lingurite sare
1/4 linguriță de piper
2 căței de usturoi
1 kg creveti cruzi, decojiti și dez-vanati
1/2 kg brânză feta

Cum se gatiti creveți copti cu branza Feta
Într-o tigaie se călește ceapa în ulei de măsline până se înmoaie. Adăugați roșiile, pătrunjelul tocat, piperul,sarea și usturoiul.

Acoperiți și fierbeți timp de o oră, amestecând ocazional.

Zdrobiți brânza feta peste creveți și coaceți  într-un cuptor foarte fierbinte timp de 10 până la 15 minute sau până când creveții sunt copti și brânza este topită.

Puneți sos peste creveți în  coji de scoici sau vase individuale ignifuge.
Se ornează cu pătrunjel.

Vă rugăm să rețineți: rețetele grecești pot fi ușor diferite pe baza mai multor motive, cum ar fi regiunea Greciei în care se face rețeta. Dacă ați văzut această rețetă grecească făcută într-un alt mod, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la office@kostas.ro și vom evalua sugestia dvs. Mulțumiri!

Restaurant tradițional grecesc, La Kostas este localul în care delicioasele mâncăruri, dansurile, atmosfera veselă și ospitalitatea se adună sub același acoperiș.

Restaurantul La Kostas vă pune la dispozitie un meniu variat alcătuit din preparate diverse.


Like it? Share with your friends!

0
News & Events

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *