Fructele de mare sunt eroul perfect al oricarui pranz sau cina.Creveți Patsy cu usturoi si ardei iute


0

Oamenii au ajuns să-și dea seama de importanța fructelor de mare în dieta noastră. Numeroase studii au dovedit că unele dintre cele mai bune surse de grăsimi excelente, proteine, vitamine și minerale care promovează sănătatea se găsesc în fructele de mare.

Este regretabil că a durat atât de mulți ani până când beneficiile fructelor de mare pentru sănătate au fost realizate. În viitor, este de așteptat o creștere a bolilor legate de stilul de viață, majoritatea rezultate din obiceiurile alimentare, atât în ​​țările dezvoltate, cât și în țările în curs de dezvoltare. Există dovezi că un consum crescut de fructe de mare și componente bioactive derivate din pește, crustacee și alge ar putea avea un impact pozitiv asupra sănătății oamenilor din întreaga lume. Astfel, rolul fructelor de mare în menținerea și îmbunătățirea sănătății poate crește, având în vedere problema bolilor legate de stilul de viață și a mediului alimentar local.

Pe scurt, este de o importanță capitală să promovăm consumul de fructe de mare și o reducere a alimentelor bogate în zahăr și bogate în grăsimi, inclusiv mâncăruri rapide și băuturi răcoritoare (zahăr, în special), acizi grași saturați și n-6 PUFA, care este în prezent excesiv.

Creveti Patsy cu usuroi si ardei iute

Ingrediente
8 creveti mari, din surse durabile
3 căței de usturoi
1 chilli roșu proaspăt
câteva crenguțe de pătrunjel proaspăt
50 ml ulei de măsline, ideal spaniol
½ linguriță boia afumată
1 lămâie

Metodă
1.Curățați creveții, îndepărtați capetele și lăsați cozile. Treceți vârful unui cuțit pe spatele creveților decojit ,scoateți și aruncați vena întunecată.
2.Curățați usturoiul și tocați-l mărunt cu ardeiul iute. Se aleg și se toacă mărunt frunzele de pătrunjel.
3.Puneti uleiul într-un vas de  rezistent la căldură sau într-o tigaie mică la foc mediu-mare, adăugați usturoiul și ardeiul iute și prăjiți-l timp de 30 de secunde pentru a aromatiza uleiul, înainte de a amesteca boia.
4.Adăugați creveții și prăjiți timp de 2 minute pe fiecare parte sau până când sunt facuti, adăugând cea mai mare parte a pătrunjelului când întoarceți creveții.
5.Stoarceti jumătate din zeama de lămâie în vas, apoi scoateți-o de pe foc și presărați pătrunjelul rămas și un vârf de sare de mare.

Serviți  cu pâine caldă, crocantă si un pahar de vin spaniol bun.


Like it? Share with your friends!

0
News & Events

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *