Descopera spumantele premiate.Spumantele Carassia au câștigat la Londra un număr record de medalii


0

Producţia de vin din acest an va fi una deosebit de scăzută în Europa, după ce seceta, grindina şi bolile au afectat culturile de viţă de vie, însă calitatea strugurilor va fi mai bună, susţin organizaţiile Copa & Cogeca, care reprezintă vocea unită a agricultorilor şi a cooperativelor agricole din Uniunea Europeană, transmite Bloomberg.

Potrivit celor două organizaţii, producţia de vin combinată a Italiei, Franţei şi Spaniei, primii trei mari producatori europeni, ar urma să scadă cu 18% în acest an comparativ cu anul trecut, până la 117,3 milioane de hectolitri. Cea mai afectată ar urma să fie producţia de vin a Franţei, în cazul căreia se prognozează o scădere cu aproximativ o treime (minus 29%), după ce îngheţul din primăvară şi umiditatea din timpul verii au decimat culturile de viţă de vie. Producţia de vin a Italiei ar urma să scadă cu 9%, iar cea a Spaniei cu 15,1%.

“Cu excepţia variabilităţii şi a incertitudinii condiţiilor climatice, calitatea strugurilor este semnificativ mai bună şi constituie un semnal de bun augur pentru calitatea vinurilor”, a informat Copa & Cogeca într-un comunicat de presă.

Portugalia este singura ţară din Europa care ar putea înregistra o mică creştere (1%) a producţiei de vin în acest an, în timp ce producţia Germaniei nu va suferi modificări.

Şi alte culturi agricole au avut de suferit de pe urma vremii nefavorabile în acest an, inclusiv frigul care a afectat culturile de trestie de zahăr din Brazilia şi seceta care a afectat culturile de grâu din America de Nord.

Trei medalii de aur și una de argint pentru Crama Carastelec la ediția din anul acesta a Campionatului Mondial de Șampanii și Vinuri Spumante

Producția de vinuri spumante în Bazinul Șimleului apare în secolul al XX-lea, în anii ’60. Deci ne aflăm într-o zonă viticolă cu tradiție. Datorită „comorilor” din adâncuri, regiunea Șimleului este denumită și „insula cristalină” a Transilvaniei, iar acest caracter special se reflectă și în numele spumantelor obținute prin metodă tradițională, CARASSIA.

De cinci ani, spumantele cramei Carastelec se prezintă excepțional la cea mai prestigioasă competiție internațională de profil, Champagne & Sparkling Wine World Championships, satisfăcând cele mai exigente standarde de calitate. Rezultatele excepționale din anul acesta ale spumantelor Carassia confirmă din nou că terroirul ”efervescent”, climatul răcoros al dealurilor sălăjene, podgoria concepută de la bun început pentru producerea de vinuri spumante, maturarea de lungă durată în sticlă, accentul constant pe calitate și dezvoltarea continua. Toate acestea stau la baza eleganței și purității spumantelor Carassia.

Cu trei medalii de aur (Carassia Rosé, Carassia Blanc de Blancs Magnum, Carassia Classic Magnum) și una de argint (Carassia Classic Brut), Crama Catastelec a obținut cel mai bun rezultat de până acum la Campionatul Mondial. După succesele și medaliile anterior obținute de spumantele albe, anul acesta Carassia Rosé a intrat în clubul exclusivist al medaliaților cu aur.

Anul cu cele mai mari realizări de până acum

La concurs au fost trimise patru probe, toate fiind premiate. Trei medalii de aur și una de argint.

Spumantele albe înscrise la Campionatul Mondial din anul acesta au fost obținute din vinurile de bază ale recoltei 2017, limitate ca și cantitate, iar Carassia Rosé este precursorul producției promițătoare din anul 2018.

Cele două etichete magnum au dovedit din nou că această dimensiune a sticlei și maturarea îndelungată accentuează eleganța și complexitatea, păstrând în același timp prospețimea și caracterul fructat al spumantului.

Carassia Classic Brut Magnum, realizat prin asamblarea a două soiuri tradiționale, 60% Chardonnay și 40% Pinot Noir, a obținut o nouă medalie de aur. Corpolența și complexitatea acestui spumant se datorează maturării îndelungate în sticlă, iar prospețimea sa excepțională reprezintă caracteristica efectului magnum.

Realizat 100% din Chardonnay, Carassia Blanc de Blancs Magnum a fost de asemenea degorjat după o maturare de trei ani în sticlă. Evidențiindu-se aromele bogate și prospețimea, anul acesta a obținut medalia de aur.

Carassia Classic Brut, asamblaj 60% Chardonnay și 40% Pinot Noir, în sticlă standard,  a obținut medalie de argint.

Obținut din vinuri de bază din recolta anului 2018, un an cu totul exceptional, în momentul asamblajului la spumantului Carassia Rosé Brut am adăugat 10% vin roșu. Experții au subliniat fructuozitatea sa elegantă și postgustul lung. Astfel, după spumantele albe, anul acesta și spumantul rosé a urcat un nivel, intrând în liga medaliaților cu aur.

Despre Carastelec

 Spumantele Carassia, produse de Crama de Spumante Carastelec, sunt de la an la an mai complexe și mai rafinate.  Acest lucru nu se reflectă doar în punctaje, medalii și trofee, ci și în reacțiile și părerile clienților. Pentru cramă, aceasta este cea mai mare recunoaștere. O confirmare a importanței deosebite a factorului uman pe lângă terroir, a faptului că rezultatul scontat va fi obținut prin ansamblul perfecționării, dezvoltării continue și a experiențelor câștigate în cursul vizitelor în Champagne ale echipei noastre. Toate deciziile de până acum, precum și cele viitoare, de la extinderea suprafeței de procesare și maturare a cramei, până la selecția soiurilor ce vor fi plantate în viitor, au în vedere acest lucru.

Proprietatea de 22 de hectare cu viță de vie plantată în anul 2011 a fost construită din temelii – atât din punct de vedere al soiurilor, cât și al locației – special pentru producția de vinuri spumante, fiind cultivată în conformitate cu standardele aplicabile. Clădirea cramei, aflată în mijlocul proprietății permite ca fructele să fie procesate imediat după recoltare, ceea ce este esențial în cazul vinurilor de bază pentru spumante. Toate momentele producției de vinuri spumante, de la producerea vinurilor de bază, la maturarea în sticlă și degorjarea, au loc în incinta cramei.


Like it? Share with your friends!

0
News & Events

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *