Creveți pentru controlul caloriilor și o contribuție consistentă a proteinelor


-1

Creveții sunt foarte săraci în calorii și bogati în proteine, spune Weisenberger. O porție de 4 oz conține 120 de calorii și 23 g de proteine, conform USDA.

Fie că este vorba de creveți fierți congelați sau cruzi cu cozi, creveții sunt numărul unu principal de proteine dintre toate crustaceele. Sunt saraci în calorii și se gătesc în cel mai scurt timp pentru mese rapide și sănătoase. În plus, acestia sunt de obicei mai accesibi decât peștele sau alte tipuri de crustacee și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la mercur.

Indiferent dacă faceti salata, ii coaceți, ii faceți la grătar sau  aburiți, rețetele de creveți cu paste, orez sau acoperiti cu o salată sunt minunat de versatile și delicioase.

Ce este într-o rețetă de creveți cu unt si usturoi?
Lucrul grozav despre creveți este ca au un gust incredibil atunci când sunt preparati simplu! Nu trebuie să adăugați prea multe pentru a face creveții să aibă un gust bun.

Usturoi și unt. Cele două mari plăceri din viață.

Și când îi combinați pe aceștia doi într-o glorioasă tigaie de creveți, nu este nimic mai puțin decât perfecțiunea.

Iată tot ce aveți nevoie pentru această rețetă de creveți cu unt si usturoi:

INGREDIENTE:

8 linguri unt nesărat
1 1/2 livre creveți medii, curățați și dezveliți
Sare kosher și piper negru proaspăt măcinat, după gust
5 căței de usturoi tocat
1/4 ceașcă de supa de pui
Suc de 1 lămâie sau mai mult, după gust, pătrunjel proaspăt tocat

MOD DE PREPARARE:

Topiți 2 linguri de unt într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați creveții, sare și piper, după gust. Gatiti, amestecand ocazional, pana devin roz, aproximativ 2-3 minute apoi puneti deoparte.
Adăugați usturoiul în tigaie și gătiți, amestecând frecvent, până când este parfumat, aproximativ 1 minut. Se amestecă supa de pui și sucul de lămâie. Aduceți la fierbere; se incetineste focul și se fierbe la foc mic până se reduce la jumătate, aproximativ 1-2 minute. Se amestecă restul de 6 linguri de unt, câte 1 lingură pe rând, până se topește și se omogenizează.
Se pun creveții și se amestecă ușor.
Se servește imediat, garnisit cu frunze de pătrunjel, dacă se dorește.

 


Like it? Share with your friends!

-1
News & Events

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *