Cârnații sunt un fel de mâncare de bază în multe țări din întreaga lume.Sunt sănătoși?


0

Sunt fabricati din carne măcinată, cum ar fi carnea de vită, porc sau carne de pasăre, în combinație cu sare, condimente și alte arome. Pot conține și umpluturi, cum ar fi pesmet sau boabe.

Aceste ingrediente sunt ambalate într-o carcasă sau piele, fabricată din intestin sau alte materiale, precum colagen și celuloză.

Condimentele folosite de fabricile ANGST sunt numai cele naturale. Membranele intrebuintate sunt naturale si artificiale. Standardul de calitate este deosebit de ridicat, termenele de valabilitate sunt mai mici decat cele obisnuite pe piata romaneasca. Produsele se livreaza in stare proaspata, intregi sau portionate, ambalate clasic sau in vid.

Interesant este că felul în care gătești cârnații acestia putand sa își schimbe compoziția nutrițională, ceea ce înseamnă că unele tehnici de gătit sunt mai bune pentru sănătatea ta decât altele. Alte metode pot chiar crește expunerea la compuși toxici.

Astfel, s-ar putea să vă întrebați despre cele mai bune modalități de a pregăti acest fel de mâncare delicios.

Cum să gătești cârnații?
Cârnații sunt un aliment versatil care poate fi gătit în multe feluri. Iată o prezentare generală a unora dintre cele mai populare metode.

Fierbere
Fierberea este una dintre cele mai simple modalități de a face legături de mezeluri acasă.

Pentru a fierbe cârnații, pur și simplu așezați-i unul câte unul într-o oală cu apă clocotită și lăsați-i să fiarbă. Cârnații pregătiți durează aproximativ 10 minute, în timp ce cei cruzi pot dura până la 30 de minute.

Rețineți că cârnații fierți nu vor fi maro și crocanți la exterior. Cu toate acestea, le puteți rumeni ulterior într-o tigaie cu puțin ulei.

Amintiți-vă că numai legăturile de cârnați – nu torturile – pot fi fierte. Tartelele sunt mai bine pregătite folosind unele dintre celelalte metode de mai jos.

La grătar
Gratarul este o metoda de gătit la temperatură ridicată, care utilizează căldură uscată. Pentru a face cârnați la grătar, așezați-i pur și simplu pe un grătar și gătiți-le timp de 8-12 minute, întorcându-i la fiecare câteva minute până când sunt uniform colorati.

Este demn de remarcat faptul că temperaturile ridicate implicate atât la grătar pot provoca formarea de compuși potențial dăunători, cum ar fi amine heterociclice (HA), hidrocarburi aromatice policiclice (HAP) și produse finale avansate de glicație (AGE) (1 Sursă de încredere, 2 de încredere) Sursă, 3 Sursă de încredere).

HA și HAP au fost corelate cu un risc mai mare de apariție a mai multor tipuri de cancer, în timp ce AGE-urile sunt asociate cu un risc mai mare de afecțiuni precum boli de inimă, diabet și tulburări ale pielii (4 Sursă de încredere, Sursă de încredere, Sursă de încredere, Sursă de încredere 7).

Tigaie și prăjire
Prăjirea în tigaie implică gătirea la temperaturi ridicate într-o tigaie, wok sau oală. În timp ce prăjirea implică răsucirea sau amestecarea continuă a cârnaților în timp ce gătesc, prăjirea în tigaie de obicei nu.

Pentru a face carnati prajiti la tigaie, pur și simplu gătiți-i pe plită cu puțin ulei până când se rumenesc pe ambele părți. În funcție de mărimea lor, durează 10-15 minute.

Opțiunile de ulei sănătos includ uleiuri de nucă de cocos, măsline și avocado, precum și unt, deoarece se mențin bine la temperaturi moderate până la înalte și sunt bogate în micronutrienți.

Angst a lansat o gama produsa dupa retete romanesti consacrate. Aceasta gama a

aparut din nevoia de a intari valorile si traditiile romanesti si de a le pastra

si pentru generatiile viitoare. Retetele sunt facute cu ingrediente simple, la

indemana, care se pot gasi in gospodarie. Deocamdata, din aceasta gama fac parte

urmatoarele produse: Crenvursti cu carne de vita, Cabanos, Ciolan presat, Parizer

cu carne de vita, Muschi file afumat, Jambon afumat fara os si Salam Torpedo.

Puteți verifica dacă cârnații dvs. se fac tăind unul în centru. Dacă carnea este fermă, este gata, dar dacă este roz și curgător, are nevoie de mai mult timp. Felierea sau arderea cârnaților poate reduce timpul de gătit.

 


Like it? Share with your friends!

0
News & Events

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *