Caracatiță la grătar în stil grecesc


0

Consumul de carne de caracatita ajuta împotriva inflamației din organism și funcționează ca un antioxidant, protejând celulele de daunele asociate cu cancerul. Caracatița conține, de asemenea, niveluri ridicate de alți antioxidanți care pot reduce riscul de cancer, cum ar fi seleniu, vitamina B12 și folat.

Ingrediente pentru rețetă de caracatiță la grătar în stil grecesc:
1 caracatiță întreagă, curățată
sos din ulei si otet
1 lingură suc de portocale
2 linguri de patrunjel proaspat, tocat
Pene de lamaie, pentru servire
Cum se face caracatiță în stil grecesc:
Așezați caracatița într-o oală mare și setați focul la mediu-mare. Fierbeti caracatița 10 minute.

Scoateți caracatița din apă și puneți-o într-o strecurătoare. Lăsați caracatița să se răcească la temperatura camerei.

În timp ce caracatița stă în strecurătoare, pregătiți sosul de ulei și oțet conform instrucțiunilor rețetei si amestecati-l cu sucul de portocale

Preîncălziți grătarul cu gaz sau cărbune. Grătarul pe gaz trebuie setat la 350 de grade Fahrenheit.

Periați caracatița peste tot cu sosul de ulei și oțet. Așezați caracatița pe grătarul fierbinte. Intoaceti-o pe toate părțile până când este bine prajita.Ar trebui să dureze aproximativ 20-30 de minute pentru ca caracatița să fie bine gătită.

Presărați caracatița cu pătrunjel chiar când se desprinde de pe grătar și serviți-o pe un platou. Se ornează cu pene de lămâie.

Vă rugăm să rețineți: rețetele grecești pot fi ușor diferite pe baza mai multor motive, cum ar fi regiunea Greciei în care se face rețeta. Dacă ați văzut această rețetă grecească făcută într-un alt mod, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la office@kostas.ro și vom evalua sugestia dvs. Mulțumiri!

Te așteptăm La Kostas Taverna! The Best Greek Food in town!


Like it? Share with your friends!

0
News & Events

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *