Această paella gustoasă are un pic din toate! Minunat de reconfortant, aromat și colorat


0

Fructele de mare sunt alimente bogate în proteine, cu un conținut scăzut de calorii, grăsimi totale și grăsimi saturate. Cu multe vitamine și minerale, fructele de mare s-au dovedit a avea numeroase beneficii pentru sănătate. De exemplu, studii recente au arătat că consumul de fructe de mare poate reduce riscul de atac de cord, accident vascular cerebral, obezitate și hipertensiune. Fructele de mare furnizează, de asemenea, substanțe nutritive esențiale pentru sugari și copii în curs de dezvoltare.

Calorii și proteine
Fructele de mare sunt în general considerate a fi o sursă de proteine ​​cu conținut scăzut de calorii. Cele mai multe specii de pești cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi codul conțin mai puțin de 100 de calorii pe porție gătită de 3 uncii, iar peștii mai grași, cum ar fi macrou, hering și somon, au aproximativ 200 de calorii pe porție. Fructele de mare sunt o sursă completă de proteine. Conține suficienti aminoacizi esențiali pentru a asigura o creștere sănătoasă și o dezvoltare fetală optimă. O porție de 3 uncii a majorității peștilor și a crustaceelor ​​oferă aproximativ 30-40% din cantitatea medie zilnică recomandată de proteine. Proteinele din fructele de mare sunt mai ușor de digerat, deoarece fructele de mare au mai puțin țesut conjunctiv decât carnea roșie și păsările de curte.

„Această paellă gustoasă are un pic din toate! Minunat de reconfortant, aromat și colorat ”

Ingrediente
6 pulpite de pui dezosate
făină simplă
ulei de masline
100 g chorizo ​​de calitate
1 ceapă
4 căței de usturoi
½ legatura de pătrunjel proaspăt
6 rashers de pancetta cu bunăstare superioară sau slănină fumată
2 litri de supa de pui
2 vârfuri mari de șofran
1 linguriță de boia afumată
500 g orez
2 calamari mici
2 pumni de mazare proaspata sau congelata
10 creveți mari crudiți, din surse durabile
500 g midii, (curățate) din surse durabile, opțional
1 lămâie

Metodă de preparare
Preîncălziți cuptorul la 190 ° C .
Luati fiecare bucată de pui, apoi condimentați cu sare de mare și piper negru.Treceti-o prin faina.
Încălziți un strop de ulei într-o tigaie mare, adâncă, la foc mediu și prăjiți puiul până se rumeneste peste tot, apoi transferați-l pe o tavă de copt și dați-l la cuptor timp de 20 de minute sau până când este gătit.
Între timp, tăiați felii de chorizo, curățați și tocați mărunt ceapa și usturoiul și tocați mărunt frunzele de pătrunjel, tocând mărunt tulpinile.
Puneți tigaia din nou la foc, adăugați felii de chorizo ​​și pancetta sau slănină și prăjiți până se rumenesc și devin crocanți. Adăugați ceapa, usturoiul și pătrunjelul, apoi gătiți până se înmoaie.
Între timp, încălziți ușor supa și infuzați jumătate cu șofran.
Adăugați boia afumată, orezul și supa infuzata în tigaie și lăsați la fiert la foc mediu timp de aproximativ 20 de minute, amestecând ocazional.
Între timp, înjumătățiți calmarul și marcați ușor peste tot cu un cuțit obișnuit.
Când s-a scurs timpul, adăugați restul de mazăre creveții,midiile și calmarul . Puneți un capac pe tigaie și gătiți încă 10 minute.
În cele din urmă, adăugați puiul gătit, presărați pătrunjelul tocat și serviți lămâie.

 


Like it? Share with your friends!

0
News & Events

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *